Om det är relevant att veta vilket kön de som våldtar på festivaler är det väl relevant att veta vilken nationalitet och etnicitet förövarna har!

Går det att säga mer om sexuella ofredanden på festivaler och i badhus än att förövarna är män? Naturligtvis går det, det är samhällets skyldighet att ta reda på alla relevanta samband för att kunna stävja problemet, och det är vad Polisen gör i en rapport som publicerades i förra veckan.

Rapporten bekräftar mycket av vad som redan har framkommit i media: Även i Sverige förekommer övergrepp av det slag som rapporterats från Köln på nyår, även om skalan skiljer sig. Och liksom i Tyskland går det, i de fall gärningsmännen agerat i grupp, inte att bortse från immigrationen.

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/lat-inte-kaenslorna-skymma-fakta-om-sexualbrott-25272

Detta rapporterar Paulina Neuding i Dagens samhälle. Hon skriver vidare att i 80% av anmälningarna från badhus har gärningsmännen varit asylsökande pojkar utan svenska personnummer.

Polisens rapport ger underlag för en diskussion om hur man får stopp på ofredandet. Men vad gör man? Jo, det enda man talar om är kön. Men bidrar man till att få stopp på övergreppen genom att påstå att förövarna är människor? Står det alla fritt att välja vilken förklarande variabel man trivs bäst med? Märkligt, i så fall, att man väljer andra vetenskapliga principer när det gäller att konstruera broar eller diagnosticera cancer. Den gällande kunskapssynen när det gäller sexualbrott tycks vara att det inte går att fastställa objektivt relevanta orsakssamband överhuvudtaget. I stället är det känslorna som styr.

Sverige har fått nya problem med sexuella övergrepp som begås i samförstånd av flera gärningsmän. Sådana brott måste skiljas från fall där flickor angrips exempelvis av enskilda pedofiler som agerar ensamma. När tio män hjälps åt att hålla fast en flicka för att turas om att ta på hennes kropp (polisens rapport s 14), vittnar det om en fasansfull norm åtminstone inom den gruppen. När fenomenet sprider sig, exempelvis till fler badhus, tyder det på en vidare normförskjutning. Att förövarna till stor del kommer från samhällen där sådana övergrepp är betydligt vanligare än i Sverige, tyder på att hemlandets normer – på inget sätt oväntat – lever vidare här.

Så ser fakta ut, oavsett känslorna hos dem som deltar i debatten, skriver Paulina Neuding.

Men hon får väl snart veta vilken hemsk rasist hon är. Ty det är så det ser ut i Sverige. Påvisar man fakta är man nazist. Även om man i samma andetag säger att de flesta pojkar från dessa kulturer INTE begår övergrepp på kvinnor. Lika lite som att alla män gör det.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: