Japanska oskulder

Drygt 49% av japanerna har inte haft sex den senaste månaden, och 43% av 18-34-åringarna är oskulder, visar en ny studie. 63% i den åldersgruppen lever inte i en relation.

https://www.metro.se/artikel/nästan-hälften-under-34-år-är-oskulder-därför-har-japanerna-slutat-ha-sex

Inte konstigt alls, om ni frågar mig. Jobbar man 60 timmar i veckan, så orkar man inte ha sex. Än mindre uppfostra barn.

Inte heller något fel i att inte vara intresserad heller. Kanske skulle man vara mer öppen med ointresse här i väst. Det skulle vara lättare för asexuella att komma ut då.

Lever man inte i en relation är det inte alla som vill ha sex. En del av männen uppgav att de ”upplever kvinnor som skrämmande”. En kvinna skrev att hon trodde att många män inte prioriterar att ha en relation eftersom det är mycket lättare att titta på porr på nätet.

Tidigare har det även kommit rapporter om att färre gifter sig i Japan. En fjärdedel av männen som fyllt 50 har ännu inte gift sig. Samma siffra för 50-åriga kvinnor är en sjundedel. Det är de högsta siffrorna sedan den här typen av siffror började tas fram i Japan 1920.

Anledningarna till färre giftermål och att färre barn föds är inte helt utredda. Det tros bland annat kunna kopplas ihop med att den sociala pressen på att gifta sig har minskat, men kan även bero på en ekonomisk oro för framtiden.

Traditionella könsroller i hemmet, där kvinnor väljer att endast prioritera sitt yrkesliv på grund av svårigheter att kombinerat det med ett familjeliv, är ett annat skäl som har förts fram.

Är man orolig för framtiden och inte vill dubbelarbeta – varför skaffa barn då? Och om vi blir färre på den här planeten – vari består problemet?

Skulle vara att det är dumskallarna som förökar sig…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: