Nog går det sjukt till i detta land – det tycker polischefen också!

Polischefen Lena Matthijs känner skam. Skam över att Sverige skickar tillbaka ungdomar som har bott i Sverige i åratal. Ungdomar som lärt sig svenska, men som ändå inte får avsluta sina gymnasieutbildningar i Sverige. Det har kostat Sverige skattepengar som slängs i sjön, och det kostar ungdomar deras framtidsdrömmar.

Vi utvisar ungdomar som förankrat sig i det svenska samhället, samtidigt tar vi emot återvändare från striderna i Syrien som inte har någon annan plan än att förstöra vår trygghet. Vi lyckas inte heller verkställa utvisningar av grovt kriminella, utan de får stanna eftersom deras liv riskeras om de skickas tillbaka. Ungdomarnas liv är i också i fara. Ingen kan garantera deras säkerhet efter att de landat i Addis Abeba, Mogadishu eller Kabul. Länder med inbördeskrig, islamistiska terrorattacker och förföljelse av minoriteter.

Samtidigt måste vi ha en hårdare tillämpning av utvisning efter dom för brott. Kriminalitet ska kunna bryta meddelat uppehållstillstånd och borde kunna avbryta en asylprocess om brottet är grövre.

https://www.metro.se/artikel/polischef-jag-känner-skam-över-utvisningarna

Detta vill Matthijs se för att känna att hon kan vara stolt över att vara svensk. Att vara en av dem som inte bara såg på när skötsamma ungdomar skickas tillbaka till fattigdom, krig och terror. Att inte vara en av dem som inte bara ser på när man inte sätter ner foten mot den grova brottsligheten och terrorismen.

Pinglan håller med. Hon har i åratal sagt att man tar in de ”dåliga” och utvisar de ”bra”.  Sjukt är ett understatement för denna politik.

 

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    Asp said,

    Överlag håller jag väl med, men jag reagerar ändå lite på när en polis går ut och i egenskap av polis uttrycker sig i en politisk fråga. Matthijs medger själv att hon känner att det är ett dilemma, men jag tycker verkligen att man bör vara ytterst försiktig i sådana här sammanhang. Ett skräckexempel är Lennart Karlsson, som i egenskap av polis sprider dynga i narkotikapolitiska sammanhang och aldrig tycks behöva stå till svars för detta. Som för att understryka sitt förakt för de regler som gäller för poliser, så är han till råga på allt med i RNS styrelse!


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: