Jag tror att jag ska bli moderat – de vill inte dalta med IS-krigare

Oliver Rosengren och Torbjörn Tegnhammar, båda M, säger ifrån. De säger det som jag ha tänkt många gånger. Nämligen att inte ett öre av våra skattepengar ska gå till IS-återvändare.Om man kommer tillbaka till Sverige ska man inte mötas av ett paradis, utan av rättsstatens fulla kraft – direkt vid gränsen!

https://www.expressen.se/debatt/is-atervandare-ska-inte-etableras-de-ska-utvisas/

”Terrorattacker har tagit många liv under det gångna året. 140 personer har återvänt hit, från att ha stridit eller haft annat samröre med den så kallade Islamiska staten (IS). Forskning visar att hälften snabbt återkommer till radikala kretsar. 2 000 personer bedöms finnas i den våldsbejakande islamistiska miljön i Sverige, även om bara ett fåtal bedöms ha avsikt och förmåga att utföra ett attentat. Risken ska inte överdrivas, men den behöver erkännas. Huvudet får inte stickas i sanden”, skriver de.

Precis som jag så inser de att skolmisslyckanden, arbetslöshet och segregation får in folk på extrema banor. Precis. Det är även så vi får nazism i detta land.  Men extremister som tar till våld ska inte ursäktas. De ska låsas in. Oavsett om de är islamister, nazister eller vänsterradikala.  Återvändande terrorister ska inte återetableras, de ska utvisas. Mot den som anslutit sig till IS behöver rättsstaten vara resolut. Polisen, militären och det samlade underrättelsearbetet behöver därför rustas för att rättssamhället ska kunna möta det islamistiska vansinnet med full kraft.

Kommunerna har förutsättningar att säkerställa majoritetssamhällets närvaro och begränsa parallellsamhällens chanser att få agera ostört.  Och detta bör ske, istället för att lägga resurser på de redan radikaliserade. Istället bör man göra oanmälda besök och på så sätt stävja fusk och bidragsbedrägerier. Socialbostäder ska självklart inte gå till IS-återvändare!

Barn som växer upp i extremistiska miljöer har uppenbara skäl för omhändertagande, med tvång om det behövs. Barnets skyddsbehov ska gå i första hand, och ja, jag anser att även nazisters och våldsvänsters barn ska omhändertas, innan ni börjar skrika om rasism och partiskhet!

Socialtjänsten behöver rustas för att kunna förebygga radikalisering, vilket också terrorismforskaren Magnus Ranstorp nämner. Sverige behöver ställa om från fritidsgårdar till fungerande, förebyggande insatser.

Fast frågar man Victoria Kawesa är väl fritidsgårdar lösningen…

Brittiska forskare har klarlagt ett samband mellan narkotika och jihadism, både avseende rekrytering och finansiering. 94% av alla missbrukande 30-åringar är kriminella. Men att alla som missbrukar eller brukar narkotika skulle vara extremister är inte sant. Snarare är väl detta en tes i samklang med ”97% av de som våldtar är män men 97% av männen våldtar inte” eller ”97% av terrordåden begås av muslimer men 97% av muslimerna är inte terrorister”. Samma sak med narkotika. ”97% av de som är extremister använder droger, men 97% av de som använder droger är inte extremister”.  Att många missbrukare är kriminella har också att göra med att drogerna är olagliga, så de måste komma över dem på illegal väg. Är de dyra måste de stjäla för att komma över pengar, t. ex. Och om de är illegala drivs priser upp. Många droger är dessutom så beroendeframkallande att de måste ”sälja sin mormor” för att komma över pengar snabbt.  Droger som alkohol, amfetamin och kokain gör också vissa våldsamma.

Men detta är ett ämne för en annan tråd…

Socialtjänstens breda undantag från lagen om underrättelseskyldighet riskerar att försvåra för informationsutbytet. Flera statliga utredningar har föreslagit förändring. Socialarbetare behöver fortbildning för att se och förstå signaler om våldsbejakande extremism eller religiös radikalisering, och ha informationsplikt till rättsvårdande myndigheter vid misstankar.

Som sagt, det är mycket man faktiskt KAN göra för att hindra vansinnet. Och hoppas att det sker SNART! Innan alla som kan protestera är borta…

Annonser

2 svar so far »

 1. 1

  BITTERPITTEN said,

  Jag hörde på nyheterna i P1 häromdan att det väntas många återvändare till Sverige snart när IS faller samman. Då fick vi veta att alla som återvänder kallas till en intervju där man frågar om dom är radikaliserade etc. Men det är så klart frivilligt att vara med på intervjun, eftersom dom inte begått nåt brott enligt Svensk lag. I dom flesta andra Europeiska länder är det däremot ett brott att vara med i IS.
  Man får skämmas för att man är Svensk, som vanligt.

  • 2

   Asp said,

   Ja, det verkar ju finnas ett större intresse bland svenska makthavare att straffa svenskar som köpt sex i länder där detta är lagligt, än att åtala återvändande IS-krigare som ägnat sig åt att mörda människor. Mig veterligen finns det inget land där terrorism är lagligt och det borde finnas utrymme att straffa någon för något som enligt internationellt samförstånd utgör ett allvarligt brott (till skillnad mot till exempel sexköp, där ett sådant internationellt samförstånd inte finns).


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: