Du kommer också antagligen bli anklagad för sexuellt ofredande, Helena!

Helena Granström skriver i Expressen att gränsen för samtycke inte alltid är glasklar. Helt riktigt så menar inte alla samma sak då man talar om vad ett sexuellt närmande är. Och innebär det att sexuella närmanden är acceptabla även om man arbetar tillsammans? Om den man närmar sig befinner sig i en beroendeställning? Och vad räknas egentligen som en beroendeställning? När vi med emfas kräver samtycke och respekt låter det som att vi alltid är säkra på vad de begreppen innebär – men är vi det?

https://www.expressen.se/kultur/helena-granstrom/gransen-for-samtycke-ar-inte-alltid-glasklar/

Självklart tafsar hon inte på sin snickare eller säger till en man att hon tänker på hans kön. Men hon hr kysst män utan att fråga först, även de som hon har haft en professionell relation till. Hon har uppfattat som att de är med på noterna, men så kanske även de män som har tafsat på kvinnor har sett det också.

Kanske Helena Granström blir uthängd i media nu hon också, eftersom hon har kysst utan att fråga först. För om man frågar mig så är det allvarligare än att vissla efter någon eller ropa ”hej snygging”. Något som en del kvinnor uppfattar som kränkande. Andra kvinnor uppfattar det som smickrande. Och hur ska andra män, eller kvinnor, DÅ kunna läsa av?

JAG kan det inte! Och jag är inte den enda med autism här ute i världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: