Skämtar du blir du avstängd

Förr eller senare finns det alltid någon som börjar skämta om ett allvarligt ämne, men av reaktionerna att döma var Paolo Roberto ute för tidigt. Hans skämt om #metoo-kampanjen har nu fått honom avstängd.

– Folks ömma tår är tydligen viktigare än yttrandefrihet, säger Paolo Roberto om kritiken.

Tidigare i veckan kunde vi läsa om hur Paolo Roberto fått en hatstorm mot sig efter att ha dragit ett skämt om #metoo på Instagram.

”Vad kallar man en sexuellt trakasserad robot? – R2 #metoo”, skrev Paolo Roberto, men skämtet blev inte populärt. Facebook valde nämligen att stänga av honom, efter att han fått flera anmälningar på sig.

http://www.msn.com/sv-se/noje/kandisnyheter/paolo-roberto-st%c3%a4ngs-av-%e2%80%93-efter-att-ha-dragit-ett-sk%c3%a4mt-om-supernumbermetoo/ar-BBFtPRU?li=BBqxCu3&ocid=ASUDHP

Alltså – vad i HELVETE är det som är så störande med detta? Are to me too? Jag fattar inte – men jag kanske är jävligt trög! Är tokvänstern så lättkränkt så att de måste tysta meningsmotståndare?

Och Paolo är inte ensam om sin åsikt. Hans inlägg på Twitter har delats över 500 gånger, från personer som skriver att de står på hans sida.

”Det har gått för långt. Facebook borde kolla upp de som anmäler och se mönstret. Detta är mycket allvarligt, eftersom yttrandefriheten står på spel” skriver en av alla personer som håller med Paolo.

So far håller jag också med Paolo.  Bli kränkt över något som för mig verkar vara någon konstig form av ordvits – när man tydligen tafsar på er hejvilt – näääe…

Och om man nu värnar om yttrandefrihet och att man ska ta folk på allvar – tror ni #metoo-anhängare att man kommer ta er på allvar när ni uppmärksammar att folk tar er på brösten då ni tycks gråta över en ordvits? Inte så bra, va?

För, trots allt, det som ÄR bra med kampanjen är att det uppmärksammas!

1 Response so far »

  1. 1

    Asp said,

    Pinglan, det är lite otydligt i din text om du förstod att hans inlägg syftade på roboten R2-D2 i Star Wars, så jag nämner det bara för säkerhets skull 🙂

    Kanske lite dålig timing av Roberto, men det är en ganska extrem överreaktion han bemöts med. Jag har dessutom lite svårt att begripa varför Facebook blockar honom för något som skrevs på Instagram? Ska man börja korsindexera folks uttalanden för att se om man kan hitta något skäl att komma med en avstängning? Man kanske till och med kan ägna sig åt att pussla ihop olika uttalanden som gjorts i olika kanaler och se om de sammantaget kan tolkas på ett sätt som anses motivera avstängning? Detta börjar mycket riktigt gå lite väl långt och då menar jag verkligen inte bara med just den här kampanjen i åtanke.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: