Människohandel talar för ett tiggeriförbud

I en samordnad aktion på tisdagen slog polis i Småland och i Bulgarien till mot misstänkta människohandlare som tros ha tvingat människor att tigga i Sverige. Ett tiotal personer har frihetsberövats, samtidigt som ett 30-tal personer har flyttats till skyddade boenden i Sverige.

Tillslaget i Småland är den tredje härvan med människohandel kopplad till tiggeri som har rullats upp det senaste året. I november dömdes två bulgariska män till fängelse av Örebro tingsrätt för människohandel och i fjol dömdes två bröder för att ha tvingat funktionshindrade att tigga i Göteborg.

https://www.expressen.se/ledare/tiggeriet-oppnar-for-slavhandeln/

Även om långtifrån allt tiggeri sker under tvång är det denna moderna form av slaveri som välmenande svenskar riskerar att bidra till att upprätthålla när de lägger en tjuga i tiggarkoppen, och detta har varit den främsta grunden till varför jag själv inte ger dem pengar. Just för att jag inte vet vart pengarna går. Det är av den anledningen som vi har sexköpslagen i Sverige, även om jag personligen jämför den med just att det är som att det är tillåtet att tigga utanför Konsum men förbjudet att ge dem pengar.

Av den anledningen bör tiggeriförbud införas, precis som att det är förbjudet att köpa sex. Visserligen lär människohandel ändå förekomma, men man lär minska den i alla fall.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: