10 000 svenskar anser att Alexander Bard är sexist och rasist

BalInstagramkontot TNKVRT har startat en namninsamling för att få bort Alexander Bard från ”Talang”-juryn.

Över 10 000 personer skrivit under uppropet som anklagar jurymedlemmen för rasism och sexism.

Nästa vecka drar underhållningsprogrammet ”Talang” återigen igång på TV4. Juryn i år består av Bianca Ingrosso, LaGaylia Frazier, David Batra och Alexander Bard. Den sistnämnda har tidigare fått kritik för sina uttalanden på Twitter om bland annat #metoo. Bard förnedrar och kränker kvinnor, enligt TNKVRT.

De kallar Bard för både sexist och rasist och vill nu att TV4 ska göra sig av med jurymedlemmen.

”Hans åsikter strider mot TV4:s nolltolerans kring rasism och genom att ha kvar honom i juryn visar de att det är okej att kränka andra så länge det inte sker på TV4:s bekostnad. Och det är inte okej”.

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/jPza8b/10-000-underskrifter-sparka-alexander-bard

Ursäkta, men vad har karlns syn på Cissi Wallin att göra med om han är rasist eller inte? Blandar man inte ihop saker och ting? Varför anses hela tiden antifeminster var rasister?

Bard själv är inte orolig över att detta ska påverka hans medverkan i juryn.

– Man kan inte sparka någon på grund av åsikter i Sverige, det är fascism, säger han.

Nej, det får man verkligen hoppas!

Han påpekar att han varken är rasist eller sexist och tar inte initiativet på allvar. Han undrar också på vilket sätt han är rasist och sexist, och vore det inte så att han inte ville ge dem någon uppmärksamhet, så skulle han stämma dem för förtal.

Lotta Andersson, exekutiv producent för “Talang” skriver i ett mejl till Nöjesbladet att de är medvetna om namninsamlingen och att TV4 har läst upproret.

“På TV4 värnar vi den yttrandefrihet som vi har i Sverige och den ger Alexander Bard, precis som hans meningsmotståndare, rätten att tycka, tänka och säga det dom vill, även om det inte stämmer överens med det som vi på TV4 står för. Men det betyder inte att man får göra det i TV4 eller på våra plattformar. För oss är det viktigt att inte hamna i en situation där vi inte låter personer medverka i våra kanaler grundat på sina åsikter”, skriver hon.

Exakt! Så länge han inte uttrycker sig rasistiskt eller sexistiskt i Talang, så har man inte rätt att neka honom att jobba där.

Skulle man sparka folk för sexism, så borde väl Carolina Gynning och Shirely Clamp åkt ut det året då de ville se mer avklätt och att männen skulle sära på benen!

https://ejkorrekt.wordpress.com/2014/04/29/kommer-man-att-amnala-talang-sverige-2014-som-sexistiskt/

Inte heller så blev det någon namninsamling då Kakan Hermansson var jurymedlem i Talang. Trots att hon anser att män är utvecklingsstörda och svenskar är rasister som har blomsterkransar i håret.

Att Alexander Bard är kritisk mot Zara Larsson som ”hatar, hatar, hatar män” och Cissi Wallin är det enda skäl jag kan tänka mig som får folk att skriva på mot honom. Men så länge han inte vill att tjejerna (eller killarna, då han är gay) ska klä av sig så är det väl inget fel i att han är jury i Talang. Kakan öste ju inte galla över män, så inget fel i att hon var jury.

Men man kanske ska tala i små bokstäver om sexism då man inte har reagerat mot Gynning och Clamp.

Mina åsikter om detta!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: