Alla rasister går inte igång på våldtäkter

Meriem Yeribo, journalist och sjuksköterska undrar varför rasister börjar tjoa om etnicitet då en kvinna blivit våldtagen. Hon skriver vidare att män aldrig kan förstå kvinnors utsatthet, men att blir än mer förvånad då etniskt svenska kvinnor medvetet väljer att fokusera på vilka som kan ha begått gärningen. Detta snarare än att sätta fokus på gärningens brutalitet och den våldtagna kvinnans extrema utsatthet som individ och som kvinna, oavsett vilken etnicitet förövaren har.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/J1EEMb/varfor-gar-rasister-igang-pa-valdtakter

Kan det bero på att man som kvinna vill veta vem och vilka man ska skydda sig mot, kanske? Bara en fundering, inte ett svar.

Självklart är det handlingen, våldtäkten i sig, och inte etniciteten man bör reagera mot. Men tyvärr finns det kulturer som är mer kvinnofientliga och kulturer som är mindre kvinnofientliga. Det betyder inte att alla män från Mellanöstern är våldtäktsmän eller att det inte finns svenska män som våldtar.

Därför kan jag bli trött på dessa PK-människor som menar att rasister börjar tjata om etnicitet vid våldtäkter och vissa andra brott. Dessa rasister får ju saker och ting någonstans ifrån. Bör man inte titta på vilka och varför istället för att tjata om patriarkala strukturer, när även en och annan kvinna kränker sexuellt. Till och med svenska sådana.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: