Detta land kommer att gå under!

Man har börjat rättegången mot Rakmat Akilov, som dödade fem personer på Drottninggatan i april med en lastbil. Många svagheter i det svenska samhället som kom fram då har visat sig kvarstå.

Migrationsverket avslog hans ansökan 2016 med motiveringen bristande trovärdighet. Men det betydde ju inte att Akilov lämnade landet. För här inträder en sorts migrationspolitisk kurragömmalek: den som får avslag ges ymniga möjligheter att gömma sig innan utvisningsärendet överlämnas till polisen, som efterlyser vederbörande. Hade Akilov varit en fri man i dag hade han kunnat lämna in en gymnasieansökan och därmed sluppit lämna landet. Men hag gick under jorden. Det kan man göra i Sverige. Efter fyra år kan man söka asyl på nytt. Som så kallad papperslös har man dessutom tillgång till sjukvård, och har man barn kan man i flera kommuner få försörjningsstöd och hjälp med bostad.

Akilov försvann fort, levde på många ställen och men många identiteter. Och radikaliserades.

https://www.expressen.se/ledare/akilovs-terror-visar-pa-svenska-underlatelser/

Säpo räknar med att det finns 3 000 våldsbejakande extremister i landet. En och annan har säkert enbart svenskt medborgarskap. Och endast en bråkdel har stridit för IS.

Men de som strider för IS och har annat medborgarskap än svenskt ska inte släppas in här. Och de som får avslag ska ut direkt! Inte ges minsta möjlighet att begå terrordåd.

Men forskare tror att det kommer ske ett värre dåd än det förra inom ett år. Det kommer att påverka vår syn på rätt mycket.

Måtte det inte bli sant!

Men med detta daltande med vissa grupper, så…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: