Vi KAN faktiskt spara skattepengar!

Ibland inser jag att det faktiskt FINNS vettiga människor i det här landet. Siri Steijer från Timbro anser precis som jag att vi inte har råd med så mycket barn i det här landet.
”Dagens föräldraledighet är extremt dyr. I år beräknas den kosta hela 31,2 miljarder kronor och kostnaden har växt stadigt sedan millennieskiftet. För hela föräldraförsäkringen har Sverige mer än dubbelt så höga utgifter som snittet inom OECD. Det är ohållbart.

Den statliga utredning som presenterades innan jul tyder på att regeringen insett problemet, bland annat föreslås att ledigheten kortas med en månad. Ett steg åt rätt håll – men det räcker inte”, skriver hon.

”Dessutom tvingas de som är barnlösa eller endast har ett barn betala för de större familjernas ledighet. Bara föräldrar som skaffar två barn kan sägas finansiera sin egen ledighet, genom en transferering mellan olika skeden i livet”, kan man läsa vidare.

”Ett vanligt argument för en lång föräldraledighet är att det stimulerar människors vilja att skaffa barn. Ur det perspektivet är föräldraförsäkringen en typ av kollektiv investering som ska säkra framtida generationer av skattebetalare. Det implicerar att vi föds i syfte att försörja den offentliga sektorn och därför också omedelbart skuldsättas av staten, för att senare i livet tvingas återgälda detta”, anser Steijer, i likhet med mig.

Det är klart obehagligt att tänka så. Ska barn födas bara för att en stat ska försörjas? Trots bostadsbrist och arbetslöshet? Ska isåfall bara dugliga människor ha rätt att existera? Då är ju barnalstrande nazism!
Dessutom finns inte något tydligt samband mellan föräldraledighet och barnafödande. Både Island och USA har samma nativitet som Sverige men de länderna har i genomsnitt betydligt kortare föräldraledighet.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/e1dGWO/vi-har-inte-rad-med-alla-lediga-foraldrar

Genom att minska bidrag till dessa föräldrar så kan staten spara in en hel del. Ett annat bra sätt att spara in pengar skulle vara att inte ge bidrag till antidemokratiska organisationer. Sådana som stöttar hatpredikanter, glorifierar våldsbejakande extremism, undergräver demokratin och propagerar för hedersförtryck, könsapartheid och hat mot HBTQ-personer.

https://www.expressen.se/debatt/stoppa-bidragen-till-antidemokraterna/

Märk väl, detta förslag stöds av representanter från i stort sett vartenda parti! Så det är inte läge att tala om rasism här!

Väl värt att tänka på när det finns andra som frikänner folk för att ”de kommer från en finare familj”. DÅ kan man börja undra hur stor makt Muslimska brödraskapet har i Sverige.
https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/vilken-makt-har-muslimska-brodraskapet-i-sverige/
Hur villiga kommer folk DÅ att vara att betala skatter och göra rätt för sig över huvud taget här?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: