Bara för att en kvinna styr, så betyder det inte att företaget eller arbetsplatsen är bra

Som alla vet så har det stormat kring Svenska akademin. Det hela har resulterat i att Sara Danius har fått avgå, och folk har protesterat en masse i knytblusar.
Detta kan givetvis diskuteras, men jag tror inte bara att det hela berodde på att hon var kvinna. Ty bara för att man är kvinna så betyder det inte att allt är guld och gröna skogar på en arbetsplats.

Ann-Marie Begler, som tog över som generaldirektör för Försäkringskassan 2015, får oväntat lämna sitt uppdrag.

En regeringskälla bekräftar för TT att Begler slutar och att ett beslut tas under fredagen. På myndigheten beskrivs stämningen som ”i chock”.

http://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/begler-f%c3%a5r-l%c3%a4mna-f%c3%b6rs%c3%a4kringskassan/ar-AAwoRsb?li=BBqxCu3&ocid=ASUDHP

Det KAN ju bero på att hon är kvinna, men det finns misstankar om att generaldirektören har lyckats lite för bra med sitt uppdrag från regeringen att få ner kostnader i sjuk- och assistansersättning och minska sjuktalen.

Sedan Begler tillträdde 2015 har sjuktalen i Sverige minskat. Försäkringskassan har under de senaste åren också kritiserats för att vara för hård i bedömningen av personers rätt till sjukpenning, sjukersättning och statlig assistansersättning för funktionshindrade.

Samtidigt som det är just vad regeringen har krävt av henne och Försäkringskassan! Vilket har lett till att de som har stått längst från arbetsmarknaden har fått en helt sjuk situation. I stället förväntas de söka arbeten som inte existerar för personer i deras situation.

Begler fick kritik efter det att uppgifter publicerats i januari av tidningen ETC om att handläggare på Försäkringskassan fått högre lön om de nekat sjukpenning. Vilket tillbakavisas av Försäkringskassan.

Själv förstår jag mycket väl att det måste till en annan ordning på en myndighet där folk som förlorat ben i olyckor får frågan om handikappet är bestående och cancerpatienter som inte kan jobba får frågan när de ska dö. En sådan myndighet är gravt dysfunktionell.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: