Marijuanarökning hos narkotikapolisen

Under helgen pågår polisens årliga narkotikakonferens i Karlstad.Utbildningar, föreläsningar och mycket mer står på schemat – men man fick även in lite praktisk erfarenhet.

– Två poliser från Södermalm noterade att det doftade tydligt av marijuana i korridoren i hotellet där de bodde.

De tar sig till rummet där man lyckas lokalisera doften, och hittar både marijuana och piller.

Först tänkte jag att det kunde vara andra hotellgäster än poliser, men i artikeln läser jag att ”de hade nallat från det egna förrådet”, vilket tyder på att det var konferensdeltagare (poliser?) som satt och puffade!

https://www.metro.se/artikel/polisen-grep-4-för-narkotika-brott-under-narkotikakonferens

Är detta sant, så är det fasen något av det roligaste som har hänt på sista tiden. Om även poliser röker på, så visar det väl ändå på hur idiotiskt det är att cannabis är förbjudet.

Fast – självklart måste poliser kunna få röka – på fritiden de också!

I Nederländerna förs i alla fall diskussionen.

2 svar so far »

 1. 1

  Asp said,

  Nja, man hävdar att det handlade om ett överlåtelsesyfte, så ”nallandet” kan snarare handla om att man ”provsmakade” lite av det man tänkte ge vidare/sälja.

  Jag noterade även att Polisen åter igen gör sig lustiga i ett offentligt uttalande genom den ganska onödiga kommentaren ”[d]e misstänkta ångrar nog val av hotell..”. Att göra sig lustig över brottsmisstänkta ingår knappast i Polisens uppdrag, men det tycks inte vara ett hinder. Just det här var väl jämförelsevist milt – jag rekommenderar att man läser lite av Svenska Narkotikapolisens medlemstidning om man vill ta del av hur poliser ägnar sig både åt sprider av myter som forskare skakar på huvudet åt, samt regelrätta hån och förlöjligande av brukare. Det förstnämnda är naturligtvis helt i linje med den svenska narkotikapolitiska ideologin, men det sistnämnda borde mycket väl kunna ses som ett brott mot polisförordningen. SNF är en förening som borde granskas mycket ingående, inte minst dess ordförande Lennart Karlsson som kan misstänkas ha gjort sig skyldig till åtskilliga lagbrott i narkotikapolitikens namn.

  Sen finns det självklart poliser som använder illegala substanser. I min utökade bekantskapskrets finns det åtminstone en polis som röker cannabis och mörkertalet lär minst sagt vara stort. För några år sedan var det en polis som via Facebook etc uttryckte stöd för avkriminalisering och, om jag minns rätt, legalisering av cannabis. Han var själv brukare av medicinska skäl och det hela slutade med att han blev straffad, förlorade jobb samt körkort. Jag är inte övertygad om att det var själva bruket som ledde till att man högst medvetet förstörde den här personens liv, utan att det hade betydligt mer att göra med vad han skrev i sociala medier.

  Med det sagt så bryter en polis mot svensk lagstiftning om denne i egenskap av polis agerar opinionsbildande, så polisen ovan kan alltså ha begått ett lagbrott bara genom att uttrycka sig kritiskt mot narkotikapolitiken. Detsamma gäller dock de poliser som försvarar politiken och i vissa fall bygger en karriär på att propagera för den. Lennart Karlsson är en av dessa, men har man ”rätt” åsikt så går det tydligen hur bra som helst att göra sig skyldig till lagbrott.

  • 2

   Asp said,

   Svenska Narkotikapolisföreningen, skulle det naturligtvis stå. Det skulle verkligen vara praktiskt med en redigeringsknapp! 😮


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: