Den här människosynen tänker var tionde person med utländsk bakgrund rösta på

”Som journalist får man stå ut. Allt vanligare bland proffstroll och rasister är att ställa en psykdiagnos, givetvis i brist på andra argument. Själv har jag nyligen av låtsasläkare fått diagnoserna psykbryt, inte mentalt frisk och missbildad i huvudet”, skriver Lars Lindström i Expressen, där han för jag vet inte vilken gång i ordningen förfasar sig över Sverigedemokratarna.
https://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/den-har-manniskosynen-tanker-en-av-fem-rosta-pa/
Då Mattias Karlsson, SD, får frågor så kallar han tydligen frågeställarna för ”oseriösa” och ”oikofober”. Nu undrar säkert någon vad det är för något. Jo, det är aversion eller ogillade mot den nära omgivningen, boningen eller dess komponenter. I politiska sammanhang används det om personer som inte gillar sin nationalitet, sitt land eller sin kultur.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Oikofobi
Kort sagt, de som hatar svenskar. Om man talar lindströmska är det ett populärt uttryck bland högerpopulister och högerextrema när de använt svenskfientlig och PK för många gånger. Lindström tycker att det är hemskt att denna människosyn delas av en av fem svenskar som tänker rösta.
Vad han glömmer är att SD ökar kraftigt bland invandare. En av tio invandrare kan också tänka sig att rösta SD. Bland invandrarmän till och med 15%!
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-okar-kraftigt-bland-utrikes-fodda
Något beror det på.

Frågar man mig så säger jag som Projekt Morpheus.
”Jag tar avstånd från såväl rasism, nazism, alt-right, nyrasism, kommunism, oikofobi och xenofobi. Vidare har jag aldrig och kommer aldrig att vara delaktig i en vänsterextrem, högerextrem, eller islamistisk organisation; ingen av dessa rörelser har i ett fritt och öppet samhälle att göra.”
http://www.morpheusblogg.se/om-projekt-morpheus/
Varför tänker inte flera så?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: