Fel kort

Nu ska jag göra något hemskt. Jag ska nämligen länka till en artikel från Nyheter idag, som anses vara en rasistsida. När jag först fick länken av Bussiga Barbro och skulle klicka på länken fick jag något meddelande i min mobil i stil med att sidan måste godkännas!

Nå, vad handlar det hela om? Jo, som några av er kanske minns så hade självaste Victoria Kawesa bråttom till tunnelbanan den 11 januari i år och försökte tränga sig efter mannen som stod före henne. Han tyckte att hon skulle köpa egen biljett i stället för att planka. När Kawesa tar upp händelsen i ett inlägg på Facebook så menade hon att mannen hade knuffat henne, tryckt sitt knä mot hennes kropp och kallat henne för ”jävla smutsig N-ord Hora”. Mannen polisanmälde henne för misshandel och hon svarade med att motanmäla honom för misshandel med hatbrottsmotiv. Polisen lade sedermera ned hennes motanmälan, varför hon var upprörd. ”Polisens rasism och sexism har redan bestämt att han (vit man ca 185 cm) är offret, och jag (svart kvinna ca 163 cm) är boven, trots att jag försvarade mig och mannen inledde angreppet mot mig från ingenstans!”

Nu har förundersökningarna visat på helt andra saker. Mannen säger att han förvisso blev arg på henne för att hon försökte planka, men nekar till att ha kallat henne för diverse tillmälen och förklarar att det var hon som blev aggressiv och slog och sparkade på honom så att han tappade sina glasögon som hon även försökte trampa på. Vid ett senare sjukhusbesök dokumenterades också sårskador.

Inga vittnen kunde stödja Kawesas historia, däremot visade övervakningskameror att hon sliter av mannen glasögonen och pekar finger åt honom.

https://nyheteridag.se/victoria-kawesa-atalas-for-misshandel-beskyller-polisen-for-rasism-och-sexism/

Snacka om människa som drar fram rasistkortet då hon själv inte har SL-kort! Detta är sorgligt, inte bara för att PK-människor tror på henne bara för att hon är svart feminist i ett land där debattklimatet snarare är så att man ska hata vita män.

Hade vanliga media menat att rasistiska Nyheter idag ljuger kunde väl DE dementera detta, men inte minsta rad mot denna rasistsida. Men man försöker man få det till att hon utsatts för ett rasistbrott på några slags grunder som inte ens de själva verkar kunna stå för.
https://www.expressen.se/nyheter/forra-fi-partiledaren-atalas-for-misshandel-/
https://nyhetsbyran.org/2018/06/28/standigt-denna-victoria-kawesa/

Här är filmen, för de som vill bilda sig en egen uppfattning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: