Tur att jag inte bor i Iran eftersom jag älskar att dansa!

Som en del av er som läser denna blogg vet så älskar jag att dansa. Det gör iranskan Maedeh Hojabri också. Hon har cirka 300 videoklipp på sin Instagram där hon dansar till både iransk och västerländsk musik. Men då hon dansade hemma utan hijab såg inte myndigheterna mellan fingrarna – utan arresterade henne! Men Maedeh menar att hon inte har inte velat någon något illa, utan bara dansat och haft kul, och med det försökt få lite fler följare.
http://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/maedeh-%e2%80%8bhojabri-18-dansade-utan-hijab-%e2%80%93-blev-arresterad/ar-AAzOsjP?li=BBqxCu3&ocid=ASUDHP

Med hashtagen #dancing_isn’t_a_crime har kvinnor runt om i världen lagt upp dansvideos för att visa Maedeh support.

– Jag dansar så att myndigheterna ska se och förstå att de inte inte kan ta bort vår lycka och hopp, genom att arrestera tonåringar och tjejer som Maedeh, skriver en Twitteranvändare.

Men senaste veckorna har flera av de kvinnor som stöttat Maedeh också blivit arresterade.

Bloggaren Hossein Ronaghi har skrivit i sin blogg att om man skulle berätta för människor runt om i världen att 17- och 18-åriga tjejer arresteras för att ha dansat, så skulle folk skratta. Eftersom det är ganska ironiskt att kvinnor som dansar blir arresterade, men att våldtäktsmän och andra kan gå fria.

Hossein har bara SÅÅÅ rätt! Det säger även jag som ej politiskt korrekt bloggare! Ty är det något jag tycker riktigt illa om så är det hyckleri.

Och uppenbarligen är det inte bara klädsel i dans som är förbjudet. Tidigare har en folkmassa filmats när de dansat zumba i ett köpcentrum i staden Mashad, som slutade med att sex personer greps.

En annan incident hände 2014 då sex unga iranier fick upp till ett års fängelse för att de spelat in en video på sig själva när de dansat till Pharrell Williams hitlåt ”Happy” på öppna gator.

Här talas det inte ens om det var kvinnor eller män som dansade eller vad de hade på sig eller inte hade på sig.

Nej, antagligen är det förbjudet att dansa i Iran. Har de någon nationalbalett, tro?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: