Nästa gång får de demonstrera ute på något gärde någonstans!

Igår skulle Nordiska motståndsrörelsen demonstrera på Kungsholmen. Inte långt därifrån jag bor. Själv drog jag ut till en kompis utanför stan. Det finns nämligen tre grupper som jag tycker är mer än läskiga i detta land. Islamister, nazister och våldsvänster. Och just nassar och AFA-folk kan ta till våld och börja slänga stenar omkring sig.
Men nazisterna fick enligt dem själva bara hålla tal, inte gå omkring. Nu vill ansöka om nytt tillstånd att demonstrera.
Alltså, för mig är det knepigt. Å ena sidan har vi faktiskt yttrandefrihet. Något vi måste värna om, något som inte är självklart i alla länder. Då måste även idioter få framföra sina budskap. Att neka nassar vore då odemokraktiskt. Å andra sidan så känner sig folk otrygga då de visar sina fula trynen. Och som jag skrev, både nazister och motdemonstranter drar sig inte för våld, så det gär ju också att man känner sig otrygg.
Liberalernas partiledare Jan Björklund uttryckte sig klokt
– I en demokrati så är det tillåtet att hysa även djupt avskyvärda åsikter och vi har demonstrationsfrihet i Sverige, men det betyder inte att ett litet gäng nazister ska få blockera hela innerstan. Det är orimligt. De kan få tillstånd att demonstrera ute på något gärde någonstans, men det här är orimligt.

https://www.expressen.se/nyheter/nmr-skulle-marschera-fick-bara-tal-och-kaffe/

Man måste ju kunna gå ut om man bor på Kungsholmen – eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: