Spöke fångat på film!

När jag läste Aftonbladet ikväll fick jag se jag något riktigt sjukt! Nämligen en film där man får se ett riktigt spöke!

Då jag har sett programmet ”Det okända” har jag hört hur folk har beskrivit just skuggor eller skepnader som visar sig. Nu tycks man ha fångat en sådan skuggfigur på film.

https://www.aftonbladet.se/tv/a/263566

Vad ÄR detta??

1 Response so far »

  1. 1

    Asp said,

    Tydligen taget med en övervakningskamera, men jag vet ju ingenting om omständigheterna kring detta och hur stora möjligheter det har funnits att fejka detta. Man ser dock att skuggfiguren emellanåt skyms av fordonen, vilket ju är lite intressant.

    Personligen är jag inte så övertygad om att eventuella spöken, om vi nu ska använda den termen, kan fångas på film. Går vi längre tillbaka i tiden så påstods det att spöken skulle kunna påverka själva filmen i kameran, så att en gestalt framträdde i fotot/filmen trots att ingen såg något konstigt med blotta ögat, men varför skulle samma princip i så fall även gälla digitala kameror? Detsamma gäller oförklarliga ljud, där man menade att paranormala källor skulle kunna påverka magnetbandet.

    Som tonåring ägnade jag ganska mycket tid åt sådant här och blev närmast avtrubbad av alla mer eller mindre oförklarliga händelser jag råkade ut för. Jag har försökt att undvika att låsa fast mig i specifika tolkningar rörande vad som kan orsaka sådana här fenomen, men mina tidigare erfarenheter har säkert varit starkt bidragande till att jag utvecklade en agnostisk inställning.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: