Behöver inte alla ledigt?

Alltså – vissa av våra politiker tycks göra vad som helst för att vinna valet. Allas vår Stefan Löfven vill lova alla barnfamiljer en veckas extra sememester!
http://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/vall%c3%b6ftet-s-lovar-en-extra-veckas-f%c3%b6r%c3%a4ldraledighet-f%c3%b6r-familjer/ar-BBMysU3?li=BBqxCu3&ocid=ASUDHP
Jag höll på att smälla av när jag läste detta! Är det några som har förmåner i detta land så är det barnfamljer, och Sverige är ett av de bästa länderna i världen att skaffa barn i. Ändå så tycks de vilja ha mer.
Skälet är att föräldrar behöver mer tid med sina barn, heter det.
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/wEjaWo/foraldrar-behover-mer-tid-med-sina-barn
Visst, det är troligen sant, men, vilka behöver inte mer tid med sina nära och kära? Hur många med gamla föräldrar behöver inte mer tid med dom? Jag känner folk som har syskon med funktionsvariationer som gör att de behöver anhörigstöd. Ska inte de också få extra ledighet?
Nej, detta kommer bara leda till att barnfamiljer kommer arbeta mindre för samma lön. För även om de får denna extra ledighet, så kommer de ändå behöva hämta och lämna och gå på utvecklingssamtal i skolorna.
https://www.expressen.se/ledare/skamlost-semesterflask-ska-radda-stefan-lofven/

Och vi som inte har barn mellan 4-16, vad får vi? Vi kommer bli ännu mer stressade av att vi ska täcka upp ännu mer, få ännu mindre möjligheter att påverka våra ledigheter – och det UTAN att få mer pengar i plånboken! Ty man får ju inte DISKRIMINERA dessa barnfamiljer!

Nej, gör som en arbetsplats jag känner till – stäng verksamheten mellan jul och nyår för ALLA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: