Nej, det är inte orimligt!

Igår skrev jag om att man borde utvisa de som inte har svenskt medborgarskap som attackerar synagogor i Sverige. Men alla håller uppenbarligen inte med om detta. I december förra året kastades flera brandbomber mot två bilar som stod parkerade utanför synagogan i Göteborg.

Ett hatbrott mot judar, konstaterade tingsrätten av lätt insedda skäl och dömde tre av gärningsmännen till två års fängelse. En av männen dömdes dessutom till utvisning till Palestina, ett beslut som hovrätten i onsdags upphävde.

Hovrätten hänvisade till utlänningslagen, som anger att utvisning inte får ske om det finns skälig anledning att anta att personen riskerar omänsklig eller förnedrande behandling i mottagarlandet. Vi skickar helt enkelt inte människor till dödstraff eller tortyr.

Men – skulle inte folk ha tänkt på det innan? Vi kan väl inte ta ansvar för vad som händer i andra länder om folk begår brott här? I så fall skulle ju Sverige få ta hand om halva världens kriminella, då de flesta länder dömer brottslingar hårdare än Sverige. Nu hävdar säkert någon att Sverige ju inte tillämpar dödsstraff, men tänk bara USA och brottslingar, så förstår ni säkert vad jag menar.

I fallet med en palestinier som skulle utvisas till Israel, så har Sverige erkänt Palestina, och det är till Palestina mannen skulle skickas. Och varför ska folk få stanna som utgör hot mot svenska medborgare i Sverige? Är inte det en terrorhandling eller en krigshandling?

Men Oisin Cantwell i Aftonbladet anser detta vara en farlig utveckling. Farlig för vem? Ska inte svenskar få vara trygga i sitt eget land, bara för att idioter kommer hit från länder med knäppt styre?

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/yvdxPa/omanskligt-att-utvisa-manniskor-till-tortyr

När ska man sluta dalta med gärningsmän i stället för att ge offer upprättelse?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: