Det går framåt – nu får kvinnor läsa upp nyheter i saudisk TV!

Saudiarabien listas ofta som ett av de farligaste länderna i världen för kvinnor.

I det hårt könssegregerade landet har kvinnor mycket färre rättigheter än män – kvinnor kan till exempel inte vistas på offentliga platser hursomhelst, samtidigt som rätten att arbeta, äga och förvalta egendom är kraftigt begränsad.

Men utvecklingen går åt rätt håll. I juni upphävdes det omtalade förbudet som stoppade kvinnor från att köra bil – vilket applåderades runtom i världen.

Och på fredagskvällen togs ett nytt, symboliskt viktigt steg, för de saudiarabiska kvinnorna när journalisten Weam Al Dakheel presenterade nyheter i landets statliga tv-kanal Al Saudiya tillsammans med en manlig kollega.

https://www.expressen.se/nyheter/hon-ar-saudiarabiens-forsta-kvinnliga-nyhetsankare/

Det går framåt här i världen! Framför allt i Saudiarabien! Det är kronprins Salman, 32, som vill modernisera landet och öka kvinnornas rättigheter. Utöver nämnda bilkörningsförbud får saudiska kvinnor nu till exempel gå på fotbolls matcher och söka jobb i traditionellt manliga branscher.

Vad jag kan se så handlar det inte om någon kvinnokamp, som säkert många feminister vill göra gällande då kvinnor får ta del av de mänskliga rättigheterna, utan om en MAN som vill bli av med konservatism.

Hursomhelst – underbart att läsa!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: