Varför stoppar ingen dem?

Jag fick ett tips av en kvinna som normalt är PK om en artikel, som jag bad ”Bussiga Barbro” skicka mig. Det är Erik Helmerson, som frågar sig varför extremister inte har stoppats tidigare i DN. Radikala muslimska organisationer som Muslimska mänskliga rättighetskommittén, MMRK, har till och med fått skattepengar för sin verksamhet. Problemet är många gånger just att de som protesterar mot radikalism anklagas för att vara rasister och islamofober. Detta gäller även Sveriges unga muslimer och Afrosvenskarnas riksförbund, båda organisationer som ofta uttrycker radikala budskap och omger sig med diverse tveksamma gestalter. De påstår sig också representera alla svenska muslimer, förortsbor eller afrosvenskar. Vilket gör att i alla fall jag kan tänka mig att inte alla muslimer eller mörkhyade vill ha med dessa organisationer att göra.

I det offentliga rummet behandlas dessa organisationer med silkesvantar. De får skattemedel och ges publikt utrymme utan att deras budskap ifrågasätts.

Varför lägger man inte skattepengar på att bekämpa extremism i stället?

Fast – kan man förvänta sig annat i Sverige? Tankesmedjan Doku avslöjar att Abdel Nasser El Nadi, vd och huvudman för Vetenskapsskolan i Göteborg, är rekryterare till våldsbejakande islamism. Det är åtminstone vad Säpo anser internt, skriver Magnus Sandelin och Sofie Löwenmark på doku.nu.

Enligt Säpo ska El Nadi vara en förklarande faktor till att så många från just Göteborg rest för att ansluta till jihadistgrupper i Syrien.

Vetenskapsskolan har kritiserats i åratal. År 2012 polisanmälde Göteborgs kommun skolan för att den tagit emot skolpeng för elever som inte var i skolan. Man tvingades betala tillbaka 200 000 kronor.

https://www.expressen.se/ledare/is-rekryterare-driver-friskola-vem-ar-forvanad/

Bara en tredjedel av lärarna på skolan har pedagogisk utbildning, och trots att eleverna inte har religion enligt schema i lågstadiet undervisade man ändå i detta ämne. Med fokus endast på islam.

Uppenbarligen kan vem som helst öppna en friskola, och det tycks vara omöjligt att stänga en sådan.

Måtte man få bukt med detta!

Och TACK Bussiga Barbro!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: