Vem är det som är egoist egentligen?

Det finns saker som vi barnfria är rätt trötta på att höra. Jag har fått höra de flesta av ett antal som räknas upp i Må bra.

”Du kommer att ändra dig när du träffar den rätte”

Alltså – om man har levt med en man som inte heller vill ha barn och man har levt länge ihop och älskar varandra – hur kan man då säga att man inte har träffat den rätte? Vill den andre däremot ha barn till varje pris så är hen antagligen inte den rätte.
Pinglan fick också höra att hon ville ha barn bara hon träffade rätt man och blev kär…

”Det är bara en fas”

Det är möjligt – eller inte. Hursomhelst så är det inte så att man vill ha barn nu. Och hur skulle du reagera om du var deprimerad eller homosexuell?
Pinglan fick höra när hon var 25 att hon skulle ändra sig inom några år.

”När man får barn blir man mindre egoistisk”

Jaha, så du skaffade barnet för barnets skull? Eller för världens? I helsicke heller, i princip alltid så handlar det om att ”jag/vi ville ha”. Och därmed utgår du från att dina kollegor på jobbet inte har något liv om de inte har barn och kan täcka upp för dig i tid och otid när du måste hämta, lämna, gå på föräldramöten och vabba. Du tänker inte heller på att barnafödande är det mest miljöfarliga vi människor kan ta för oss. Så vem är egoist egentligen?
Pinglan har fått höra att hon är egoistisk som inte tar ansvar för att det ska finnas folk som drar in skattepengar till våra pensioner – trots redan rådande arbetslöshet, inte minst bland unga – och att det inte kommer finnas folk i äldrevården – trots massinvandring. Hon får inte ekvationen att gå ihop, men, så är hon inte nationalekonom heller…

”Men vill du inte ge dina föräldrar barnbarn?”

Alltså, hur dumma i huvudet ÄR folk? Är de verkligen så osjälvständiga så att de skaffar barn bara för att deras föräldrar gjorde det och nu absolut vill bli mor- eller/och farföräldrar??? Dessutom är varken barn eller barnbarn en rättighet. Ingen skyldighet heller. Bara en möjlighet.
Pinglan fick höra när hon var i tonåren att hennes föräldrar gärna ville bli morföräldrar. Nu accepterar de Pinglans beslut fullt ut. Frågan är om de hade gjort det om inte Pinglans yngre syskon inte hade skaffat barn. Det vet hon inte, och det vet antagligen inte hennes föräldrar heller. De hade antagligen slitits mellan att se Pinglan lycklig och att få barnbarn.

”HUR kan man inte gilla barn?”

Vad har önskan att inte bli förälder med att inte vilja ha barn att göra? Jag gillar både hundar och katter, men vill för den skull inte ha djur. För att jag tycker det är egoism i en stadsvåning. Andra resonerar annorlunda, och det accepterar jag. Och hur kan man inte gilla att äta godis, dricka läsk eller röka cannabis? Alla gillar inte samma saker och alla väljer olika liv.
Pinglan fick höra att man trodde att hon tyckte om sina syskonbarn, och man blev förvånad över att hon inte gjorde det då hon förkunnade att hon inte ville ha barn. Pinglan älskar sina syskonbarn! Hon saknar dem varje dag, och de bor långt från henne. Men det betyder inte att hon vill ge dem kusiner.

”Du kommer att ångra dig, och då kanske det är för sent!”

Det kanske man gör – eller inte. Undersökningar visar på att de flesta som inte skaffar barn ångrar det INTE! För övrigt finns det de som ångrar könsbyten också, men DET skulle du GOARANTERAT aldrig säga till någon! Inte heller skulle jag säga till dig att du kommer att ångra att du blev förälder, då du upptäcker att det är ett livslångt åtagande och att du blir bunden.
Pinglan har också fått höra att hon kommer ångra sig då hon blir gammal och ensam. Det kanske hon gör – eller inte. Hon kommer aldrig att gråta för att barnen inte kommer och hälsar på henne på ålderns höst. Ensam kan man som sagt bli i alla fall.

”Du skulle bli en jättebra mamma”

Alltså – hur FAN kan man veta det? JAG vill då inte att ett barn ska bli en försökskanin för något sådant. Och förresten, du kan ju bli en fantastisk dansös, du som dansar så bra, bäst i min dansgrupp, så varför kastar du bort det och blir med barn?
Pinglan har fått höra det just för att bekantas barn gillar henne och hon gillar dom barnen. Men även av folk på arbetsplatser som inte har en ANING om hur hon funkar med barnen. Ge tusan i att stämpla, tack!

”Vem ska ta hand om dig när du blir gammal”

Som sagt, se till att inte bespara i äldrevården. Bättre arbetsvillkor så att de som finns söker sig dit, och ANSTÄLL så att arbetslösheten minskar! Samtidigt som de vill att man ska jobba längre, så man lär väl hinna dö innan man blir pensionär. När det inte finns jobb att få alla gånger. Tänk lite mer på det i stället för att anklaga oss barnfria för egoism.
Pinglan har fått höra detta, som sagt. Hon hoppas på att kunna klara sig själv. Och på hur mycket teknik som utvecklas kanske hon kommer att kunna göra det till viss del. Till exempel torka sig i rumpan själv. Kan vara skönt att kunna göra det själv, att ha någon som gör det kanske inte är så trevligt med tanke på integriteten.

”Du kan inte förstå innan du själv fått barn”

Nej, och du kan inte förstå hur det är att kunna dansa på tåspetsarna. Eller rida i galopp genom skogen. Eller flyga en Cessna. Eller cykla Vättern runt. Eller vad det nu kan gälla. Och jag kan visst förstå vad kärlek är även om jag inte har barn. Inte ens om man har autism är man känslokall.
Pinglan har också fått höra att hon är oförstående och inte fattar eftersom hon inte har barn. Vem är det som saknar empati i det fallet?

”Tror du att DU är trött!?”

Är det en tävling i att vara tröttast? För det första, du var nog inte pigg varje dag innan du fick barn du heller. För det andra så vet väl inte DU hur livspusslet ser ut för folk utan barn. För det tredje så vet du inte heller om folk har sömnproblem eller kroniskt trötthetssyndrom även om de inte råkar ha barn. Åter igen – en jävla låg EQ hos föräldrar.
Pinglan har ofta fått höra just detta att ”du som inte har barn…”. Och ”nu när vi inte har barn hemma längre har vi all tid i världen”. Bra för er, men det inte alltid så det ser ut för alla utan barn hemma.

https://www.mabra.com/9-saker-barnfria-kvinnor-ar-trotta-pa-att-hora/

Nej, ni som har barn borde veta att:

Det är inte enkelt att besluta sig för att barnfritt liv. Eller själviskt. Många par känner sig ifrågasatta om de tänker att det är bättre för miljön att förbli barnfria.

Alla lockas inte av förpliktelser och familjeliv. För min del såg jag vad småbarn i en familj innebar innan jag ens hade börjat skolan. Så redan som barn själv så insåg jag att man förlorade frihet och sömn på barn.

Ofta har barnfria funderat mer på vad föräldraskap innebär än de som har barn. De vet precis vad de ger sig in på när de avstår barn. De som skaffar barn gör det ofta för att normen är så.

Att inte skaffa barn är att göra världen bättre. Vill man verkligen ha barn kan man adoptera i stället för att bidra till överbefolkning.

Man måste inte låta sig styras av normer. Alla måste som sagt få leva på det sätt som känns bäst för dem, och det behöver inte innebära att man lever som man har gjort i tidigare generationer.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/5-saker-som-vi-utan-barn-vill-att-du-ska-veta/

Kram från Pinglan

Annonser

2 svar so far »

 1. 1

  Tofflan said,

  Jag vill ha barnbarn, men det kan jag aldrig få eftersom jag inte har barn.

  • 2

   Pinglan said,

   Påminner mig om historien om flickan som fick en jättefin docka och då sade att den skulle hennes barn få när hon blev stor, och om hon inte fick några barn så skulle hennes barnbarn få den!
   En av mina kompisar har inga barn, men han hade ett tag en tjej med vuxna barn. Han tyckte det var sorgligt att inte de barnen fick barn. Eftersom han inte hade barn själv, så hade han i alla fall kunnat få barnbarn, tyckte han.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: