Backlash

90-talisterna vill tydligen vara hemmafruar. Iallafall om man får tro en del. Till vissdel kan jag förstå det. Dels är det nog en reaktion, som jag har väntat länge på, att man förväntas både att vilja jobba och vilja ha familj (själv vill jag inget av det), dels en reaktion på den feministiska vänsterrörelsen.

Nu tror jag säkert att många av dessa ungdomar i princip är lata och inbillar sig att man som hemmafru kan ligga på soffan, käka praliner och titta på Youtube. Kanske shoppa lite då och då. En och annan skönhetsbehandling, kanske. De har tittat på Hollywoodfruar och diverse delar av Real housewives. Kankse program om Gypsy weddings och Gypsy sisters. Eller läst om hur det var förr i bättre bemedlade hem där männen jobbade och hembiträdena tog hand om barnen.

Men enligt PK-media är det inte där problemet ligger. Utan att det hela är KONSERVATIVT. Att kvinnor kommer att välja kvinnofällan. Men det gör de redan idag. Alla som har läst David Eberhards senaste bok vet att i de mest jämställda länderna, där kvinnor kan och har möjlighet att välja, så väljer de kvinnodominerade yrken. Skulle denna politiska korrekthet försvinna som föraktar hushållarbete, så skulle med säkerhet fler kvinnor faktiskt VÄLJA det.

https://www.expressen.se/ledare/linda-nordlund/ert-hemmafru-lajv-ar-trams-90-talister/

Vad är felet i ett fritt val? Om en kvinna vill vara hemmafru, varför ska hon inte få vara det utan att bli kallad för bakåtsträvare? Om en man vill vara hemmaman ska han väl kunna få vara det utan att bli kallad för toffel?

Varför inte låta folk just – välja själva?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: