Många med barn visar noll hänsyn!

Signaturen ”Åsa” tar bladet ur munnen i Metro. Hon skriver det inte många vågar skriva. Nämligen att många föräldrar till små barn verkar ha tappat all förmåga till basal hänsyn.
https://www.metro.se/artikel/insändare-det-är-inte-min-skyldighet-att-gilla-dina-barn
Då Åsa är på lägenhetsvisning fullkomligt blockerar småbarnsföräldrar hela lägenheten med barnvagnar, så att det är omöjligt att ens ta sig ut ur lägenheten. Måste hon förklara att hon har ont i ryggen och inte är speciellt förtjust i barn, eller vad? Då hon påpekar att barnen är i vägen får hon veta att barnen minsann är så söta och inte alls springer runt och stör!

Annat exempel: Förälder har barnvagn och går bredvid en annan förälder med ett barn i handen. De tar upp hela trottoaren. Åsa har lite bråttom och ber dem flytta sig. Gör de det utan suckar och stön om »hur folk inte har tålamod med barn som är meningen med livet och de som inte har barn förstår inte«. Nej.

Vad fan??? Hur kan dessa föräldrar veta vad som är livsmeningen för oss som valt bort barn? Och om barnen gjorde dem så tillfreds med livet, så borde de uppföra sig bättre. Mår man bra så brukar det avspegla sig i ens beteende, det är i alla fall min erfarenhet.

Vill man att barnen ska få skena runt hur som helst så finns det gott om lekland och lekparker i Sverige. Bättre för både barn och vuxna.

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    Tofflan said,

    Känner igen mycket! Och jag tror att problemet är att många föräldrar inte vågar vara föräldrar – och både vara goda förebilder OCH säga ifrån.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: