Kvällsfunderingar

Ibland undrar jag saker som ingen annan tänker på. Flera av er som läst denna blogg har säkert observerat detta. Denna kväll ställer jag mig följande frågor

Har Asp, som ofta gör mycket bra kommentarer på denna blogg, en egen blogg?

Arbetar Alice Teodorescu som politiker, och i så fall för vilket parti? Skulle kunna tänka mig att rösta på henne om hon ställde upp till val.

Hur många röster fick Medborgerlig samling i det senaste valet? Och hur mångaröster fick Direktdemokraterna? Vad blir det för procent för dessa partier, undrar jag som är kass på matte.

Finns det någon svensk community för frivilligt barnlösa, eller barnfria, som vi föredrar att kalla oss?

Varför får man inte röka cannabis på Sint Maarten?

Nej, nu ska jag sluta ställa dumma frågor, ty dumma frågor riskerar att få dumma svar.

Annonser

2 svar so far »

 1. 1

  Asp said,

  Tack för de vänliga orden, Pinglan! Du funderade kring mitt eventuella bloggande tidigare, men svaret blir detsamma nu: nej, jag har ingen blogg. Det finns väl flera skäl till det, varav ett är att jag helt enkelt inte skulle sköta om den ordentligt 😮 Dessutom har jag insett att sättet samhället sköts på och vilka jäkla jubelidioter som släpps fram emellanåt gör mig så pass upprörd att jag kommer att (försöka att) ta ett steg tillbaka från nyhetsflödet för mitt eget måendes skull. Efter att ha postat en kommentar här, så inser jag ofta att jag har skrivit i affekt och att det lyser igenom i kommentaren, men det går ju tyvärr inte att redigera sina inlägg här. Att hålla huvudet lite kallare är något jag behöver jobba lite mer på.

  Håller med dig angående Alice – hon skulle nog få min röst, men så vitt jag vet är hon inte aktiv inom något parti. Det handlar inte bara om att hon och jag verkar dela åsikt om mycket, det handlar inte bara om att hon säger vad hon tycker trots hot och trakasserier, det handlar inte bara om att hon verkar vara rappare och smartare än halva Riksdagshuset sammantaget, utan även om att hon lyssnar på sina meningsmotståndare. 😮 Alice visar därmed ett beteende som nästan ingen av våra riksdagspolitiker gör. Medan Annie Lööf rutinmässigt skriker i munnen på meningsmotståndare, så sitter Alice uppmärksamt och lyssnar på vad de har att säga. Om en meningsmotståndare säger något som Alice tycker är vettigt, så tycks hon inte ha några problem med att öppet hålla med. Det är något som tycks vara en närmast omöjlig bedrift för många av våra folkvalda, som inte sällan tycks tjafsa emot av ren princip. Alice Teoderescu är ett föredöme!

  Valresultatet hittar du hos Valmyndigheten: https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/rike/index.html

  Där kan du även söka efter resultaten i specifika stadsområden etc. Det känns lite trist att nynazister och religiösa partier får fler röster än t ex Klassiskt Liberala Partiet, ett av de få svenska partier som till skillnad mot ”Liberalerna” faktiskt är liberala.

  • 2

   Pinglan said,

   Tack så mycket för ännu en givande kommentar! Kan förstå att du inte bloggar, då det tar sin lilla tid. Denna blogg ÄR just saker som skrivs i affekt. Både positiv och negativ. Saker som jag känner att jag måste få ur mig. Inget jag tjänar pengar på eller så. Vissa perioder skriver jag mycket, andra perioder nästan inte alls. Beroende både på tid, nyhetsflöde och vad som helt enkelt poppar upp i mina tankar.

   Ha det bäst!


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: