Kröka med röka

Gin smaksätts ofta med olika kryddor eller bär, förutom de obligatoriska enbären. Men man kan också vara betydligt mer kreativ och smaksätta den med cannabis.

I alla fall enligt ett företag i Australien som påstår att drycken ger en ”känsla av eufori och har en avslappnande effekt”.

https://www.expressen.se/allt-om-vin/dryck/sprit/gin/nu-tillverkas-varldens-forsta-gin-med-cannabis/

Företaget heter just The Cannabis Company, och har tillverkat världens första cannabisgin, samt döpt den till Myrcene Hemp Gin. Myrcene är en av de viktigaste beståndsdelarna i cannabis, men finns även i till exempel humle.

Tydligen ska detta gin hjälpa mot kronisk smärta. I Australien är medicinsk cannabis lagligt, så på detta sätt kan man må både psykiskt och fysiskt bättre med hjälp av denna gin.

Jag vill gärna se denna dryck på Systembolaget.

Ha det!

Annonser

2 svar so far »

 1. 1

  Hans Odeberg said,

  ”känsla av eufori och har en avslappnande effekt”. Vem vet, kanske de till och med haft alkohol i flaskan?

 2. 2

  Asp said,

  Vad i hela världen är det som gör att Expressen betraktar terpenen myrcen som ”en av de viktigaste beståndsdelarna i cannabis”? Det är första gången jag alls hör ett sådant påstående!

  Det handlar för övrigt om industrihampa, inte någon THC-haltig varietet, även om t ex CBD som finns i industrihampa kan upplevas som avslappnande. Som Hans Odeberg skrev ovan så kan eufori och avslappnande effekt lika gärna tillskrivas spriten 🙂

  Det finns en viss komik i att Expressen (i och för sig helt riktigt) kallar industrihampa för cannabis. När Livsmedelsverket stoppade försäljning av ”cannabisläsk” i Sverige så var ett av argumenten att det var falsk marknadsföring eftersom industrihampan i läsken inte är detsamma som cannabis… 😀


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: