Som sagt – inte bara män…

I flera månader pågick ett förhållande mellan en 40-årig kvinnlig lärare och en 16-årig elev. Vid det första tillfället var eleven 15 år. Men i slutet av vårterminen 2018 fick skolledningen information om det.

Detta efter att flera andra elever på skolan i Västsverige blivit vittnen till ett av de intima mötena. I en av skolans lokaler hade eleven sina byxor neddragna och handen mellan sina lärares ben. De båda hade smekt varandra, enligt vittnesuppgifter.

https://www.expressen.se/gt/kvinnlig-larare-hade-sex-med-16-arig-elev/

Läraren hade en framträdande position på skolan vid tillfället. Jojo, uppenbarligen är det inte bara män som är gärningsmän i hela Metoo-upproret. Också kvinnor med makt utnyttjar sexuellt.En utredning visade att läraren och eleven tidigare haft såväl oskyddat samlag samt att läraren utfört oralsex på eleven. Också dessa sexmöten hade skett i skolans lokaler.

Läraren erkänner detta, men säger också att det var eleven som tog initiativ till sexmötena.

Men – sådant ska man väl ändå som vuxen stå över?

Skolledningen sade upp läraren direkt, och strax efteråt sade läraren upp sin tjänst. Vill dom ha ett förhållande får man vackert vänta tills eleven är 18 år och de inte befinner sig på samma skola. Det gällde då när jag var ung, och joddå, jag känner till ett fall när en elev blev ihop med sin lärare, men det skedde just när eleven var vuxen och myndig.

En önskan om att denna kvinna blir av med sin lärarlegitimation finns. Verkar det som om hon tafsar mycket på yngre är det berättigat. Annars inte. Man vet ju inte om det handlar om kärlek, även om de, som sagt, borde ha väntat i så fall.

Hursomhelst så bevisar det att det inte bara är män som utnyttjar sin maktposition. Något för feminister att fundera på.

Läraren hade en mentorsroll för eleven och undervisade eleven, bland annat i sex och samlevnad. Läraren satte också betyg för eleven i fråga.

1 Response so far »

 1. 1

  Asp said,

  Ja, det är naturligtvis olämpligt av en lärare att inledda något slags intim relation med en elev och det gäller ju även om eleven är myndig.

  Jag reagerade dock på ett uttalande av polisen Hans Lippens:

  ”Enligt Hans Lippens på polisens presskommunikation i Göteborg är ärendet åtkomstskyddat.

  – Om eleven i det här fallet var 15 år blir brottsrubriceringen sexuellt utnyttjande av minderårig, säger han.”

  http://www.gp.se/nyheter/göteborg/kvinnlig-lärare-hade-sexuell-relation-med-16-åring-1.10993287

  Enligt svensk lag blir man sexuellt myndig vid 15 års ålder. Brottsrubriceringen ”sexuellt utnyttjande av barn” (som det faktiskt heter och inte det Hasse påstår) är alltså endast aktuell om barnet är under 15 år gammal, men det verkar alltså inte en representant för Polisens presskommunikation känna till.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: