Som om det skulle vara någon större förlust!

Özz Nujen är inte glad över faktum att om det vore nyval så skulle miljöpartiet försvinna. Trots skogsbränder och klimathot. Han säger sig veta att det beror på att högerpopulism, nationalism och främlingsrädsla vinner mark, men ställer sig ändå undrande.

Kanske beror det på att Miljöpartiet inte står för något längre, inte ens miljön? De säger att de är ett feministiskt parti som står upp för demokratin, men inhyser hjärtligt islamister som inte vill ta kvinnor i hand, vill bygga moskéer med pengar från Turkiet och Saudiarabien och dinerar och lierar sig med fascister bakom den gröna ridån.

Nujen vet inte… Kanske är det färgen – samma gröna som ”Islams gröna färg” – som lockar kvinnofientliga och antidemokratiska islamister till partiet?

https://www.expressen.se/kronikorer/ozz-nujen/om-det-blir-nyval-blaser-miljopartiet-bort/

Frågar man Pinglan så är det just detta som gör att hon aldrig skulle ge Miljöpartiet sin röst. Och Nujen själv tycker såklart att detta är bedrövligt att se för, som han säger, många muslimer som han själv.

Men – på så sätt kan man ju försvara SD-väljare. För de flesta som röster på dem tycker precis som andra att det är bedrövligt då rasister dras till partiet. Och många som röstar på Miljöpartiet försvarar tyvärr islamister. Och med tanke på att släktingar till Nujen har utnyttjat Akilov som arbetskraft, så förstår jag att Nujen oroar sig. Även om man inte ska skuldbelägga Nujen för vad hans släktingar gör.

Där jag däremot kan kritisera honom för är att han säger att nationalism aldrig bådar gott, för att i nästa andetag säga att han kom till Sverige för att kunna fortsätta var kurd. Kurdisk nationalism = bra. Svensk nationalism = dåligt. I alla fall enligt Nujen.

2 svar so far »

 1. 1

  Asp said,

  Özz Nujen är en person som jag betraktar som, för att säga det rent ut, en riktig idiot. En dryg hycklare som har fått oförtjänt mycket uppmärksamhet av media. Det förvånar mig inte det minsta att han kliar sig i huvudet när det gäller MPs nedgång, även om han såklart inte missar chansen att skrika ”rasism” medan han ändå håller på.

  MP har verkligen utvecklat extremistiska tendenser och då menar jag inte rörande miljöfrågan, som märkligt nog inte verkar vara huvudfrågan längre. Det är nog snarare det som får partiet att tappa stöd, samt såklart alla urbota korkade uttalanden i media och fullständigt odugliga partiled… oj, jag menar ”språkrör”, men även för att miljöfrågan numera finns med i alla partiers agendor (åtminstone vill man ge skenet av det). Det finns helt enkelt inget vidare tungt skäl att rösta på MP längre.

  För min del får de gärna försvinna ur Riksdagen och då gärna tillsammans med KD. Religion ska inte blanda sig i politiken i ett sekulariserat land och jag kan inte begripa varför partier som KD fortfarande är tillåtna. En del av mig skulle gärna se även Centern försvinna, men det beror mycket på narcissisten/sociopaten Annie Lööf som jag ser som i allra högsta grad bidragande till polariseringen i Sverige. Om C däremot återgår till att fokusera på frågor som rör landsbygden istället för att leka ”goda” i invandringsdebatten, så tycker jag att de kan fylla en viktig funktion.

 2. 2

  veggiehäxan said,

  Jag är ju fd miljöpartist och jag varken känner igen mig eller röstar på det parti det blivit. Så jag är fullständigt delaktig i att de knappt klarade 4%-spärren eftersom jag inte längre röstar på dem. MP i Motala slutade jag rösta på för många år sedan och de har spårat ur helt.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: