Tur att jag inte är norsk!

Norge verkar vara ett lika korkat land som Sverige. Norges statsminister Erna Solberg (H) är bekymrad över låga födelsetal. I sitt nyårstal ber hon det norska folket att skaffa fler barn. Av den gamla vanliga orsaken – det behövs fler skattebetalare även där. Födelsetalet behöver ökas från dagens 1,6 barn i genomsnitt till strax över två per kvinna. I stället är trenden dalande.
http://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/norsk-statsminister-g%c3%b6r-fler-barn/ar-BBRGWGr?li=BBqxCu3&ocid=ASUDHP
Det vanliga med att folk väntar för länge med att skaffa barn kom upp som en orsak till varför inte norrmännen förökar sig som tokar.

Men, hjälp! Folk kan väl inte börja skaffa barn förrän de har ekonomi. Vilket man har först vid 35-40 idag. Man ska utbilda sig. Då är man inte klar förrän man är 25-30. Sedan tar det 5-10 år innan man har fast jobb, fast bostad och förhoppningsvis rätt partner att skaffa barn med. Då är man i alla fall inte som kvinna längre så fertil, fertiliteten minskar och risken för fosterskador ökar efter 35.

Så, visst, ge oss fasta jobb med livstidsgaranti när vi är 19-20, så kanske vi kan föröka oss in absurdum. Se också till att det finns bostäder och jobb åt dessa barn då de är vuxna. Att vi kan ha en hög levnadsstandard och bra miljö. Att världsfred råder.

DÅ kan jag börja TÄNKA på detta med barn.

Annars – glöm!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: