Är man rädd för att alla romer kommer få skulden?

Thereza Eriksson, dotter till Soraya Post och som beskriver sig själv som romsk aktivist har tillsammas med två andra romer dömts till två års fängelse för en serie stölder från åldringar, den yngsta av dem 85 år gammal.
http://katerinamagasin.se/darfor-tiger-etablerade-medier-om-soraya-posts-aldringsrandomda-dotter/
Självklart ska man inte kasta skit på Soraya Post för vad hennes dotter gör. Men vad som gör detta intressant är att det bara är oberoende icke-regimvänliga medier som Nyheter Idag, Fria Tider och Samhällsnytt som tar upp detta. De vanliga medierna har över huvud taget inte berört detta. Vilket man i och för sig kan tycka är okej, just för att inte anhöriga ska drabbas. Eller för den delen, att inte alla romer ska få skulden för vad några idioter i gruppen gör.

Men lek med tanken, för tankens skull, att det hade varit ett barn till en sverigedemokrat och etnisk svensk som hade gjort detta. Inte hade våra medier varit lika förtegna, det kan jag lova!
Även då Victoria Kawesa blev dömd för att ha misshandlat en man i tunnelbanan var mainstreammedia motvilliga att rapportera om detta – Kawesa är ju svart och FI:are – alltså god.

Visst kan även jag förstå att man inte gärna skriver om Posts dotter, eftersom man är rädd för att folk ska tro att alla romer bär sig åt såhär. Men varför inte då skriva om de romer som fördömer detta istället för att förtiga?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: