Detta visar på vikten att inte tillåta dubbla medborgarskap

Shamima Begum lämnade Storbritannien för att strida för IS. Hon är 19 år nu men lämnade Storbritannien som 15-åring för terrorsekten. Nu har hon barn och vill återvända till Storbritannien, men förlorar i stället sitt medborgarskap. Nu visar det sig att hon inte heller har medborgarskap i Bangladesh. Så antagligen blir hon statslös.

Visserligen kan man inte ta bort medborgarskap för de som har dubbelt i England, men det låter ändå som att detta kommer att ske. I Sverige kommer detta inte ske. Även om folk skulle ha dubbla medborgarskap. Ty då måste man ändra hela grundlagen.

Frågar man mig har jag inget medlidande vid det här laget. Nu säger någon att hon bara var ett barn, en tonåring när hon åkte ner. Men varför ska man inte ta konsekvenser då? När jag var tonåring fick jag höra allt möjligt. Om du super dig full nu kan du inte ta körkort i framtiden. (Nu gjorde jag det ändå inte, men det är en annan historia.) På den tiden skulle man också konfirmera sig, annars kunde man inte ha kyrkbröllop om man gifte sig. (Jag skulle aldrig gifta mig.)

Jag skaffade också en utbildning för att jag trodde på den vuxna världen omkring mig. Jag har varit arbetslös i långa perioder och jobbet är lågavlönat. Jag ångrar det, men jag får fan ta konsekvenserna av att jag fattade fel beslut som tonåring. Varför ska inte folk som inte ångrar mord göra det?

Nej, om inga länder vill ta emot mördarmaskiner och skräp, så får de fan ruttna på en öde ö. Och sorry, om man inte tänker ta barnen från deras terrorföräldrar och uppfostra dem till goda människor, så måste tyvärr också barnen straffas. Det skedde med nazisternas barn, och då var det inga godhetsknarkare som tog ställning för dem!
Nu kan man väl kanske inte riktigt jämföra, men om vita barn blir utsatta för rasism så tar färre ställning för dem än om svarta barn utsätts för rasism. Redan där finns skillnaden i vad man värderar. Så varför skulle man inte göra skillnad nu? Rätt eller fel, det kan diskuteras, men det bör diskuteras i många sammanhang.

Nej, jag är jävligt trött på daltandet men mördare och terrorister! Och här ser man också bristerna med dubbla medborgarskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: