Kan vi verkligen garantera det??

Då man diskuterar om IS-barnen ska få komma ”hem” till Sverige så verkar varenda människa med rätt åsikter tala ut i tidningar och TV om att våra politiker inte gör tillräckligt för att få dessa barn till detta fina land.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Opgrjb/partier-pressar-regeringen-om-is-barnen

Jag har mina betänkligheter. Har de barnen verkligen inga anhöriga där som kan komma efter, eftersom ”barnen ska återförenas med sina föräldrar, det är en mänsklig rättighet”. Och om barnen har anhöriga i Sverige, vilka är de?
Många av dessa barn har inte ens svenskt medborgarskap, utan bara anknytning här. Ska jag åka ”hem” till ett av mina föräldrars hemländer, där jag har biologisk släkt?
Med stöd av vilken lag och rätt ska man ta en tvååring från en sydamerikansk IS-morsa för att dess far misstänks ha haft ett svenskt uppehållstillstånd? Ska modern då åka med till Sverige? Ska enbart barn till medborgare hämtas?
I flera fall har modern gift om sig, ska hennes nya barn också följa med? Har hennes nya man rätt att förenas med sina barn? Kommer vi få en följdinvandring av IS-terrorister på grund av detta? Hur ska man identifiera om barnen verkligen har en svensk förälder? Hur kan svenska byråkrater göra DNA-test i norra Syrien mot en avliden förälder? Med vilket och hur mycket våld ska man separera barnen och dess föräldrar?

Som Hanif Bali säger, allt detta måste besvaras innan barnen hämtas hit.
https://www.expressen.se/debatt/till-alla-er-som-kraver-att-is-barn-ska-hamtas-hem/

Sedan kommer nästa problem. Hur ska dessa barn rehabiliteras? Vi har inte lyckats bra i andra fall då barn kommit till Sverige från krigshärjade länder med både fysiska och psykiska trauman.
I dessa fall KAN det bli en fråga om säkerhet både ute i samhället och de arbetsplatser där dessa barn ska rehabiliteras.
http://katerinamagasin.se/sverige-klarar-inte-av-att-rehabilitera-is-barnen-eller-de-barn-som-blivit-utsatta-for-is/

Uppenbarligen har vi hjärtan av sten om vi inte vill att det ska bli inbördeskrig och totalt kaos i detta land. Visst, barnen är oskyldiga, men de vuxna som följer i deras spår är det INTE!

Ta hem IS-barnen nu

Vågar man överhuvudtaget debattera detta? Då debattklimatet är som det är.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/opKnem/debattklimatet-ar-ett-svart-hal-dar-bara-en-asikt-far-plats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: