Varken naturligt, logiskt eller en rättighet

Malin Wollin säger i Aftonbladet att det borde vara en mänsklig rättighet att försöka få barn. Att inte kunna få ett barn är något som borde petas upp några steg på behovstrappan, menar hon.
https://www.aftonbladet.se/family/a/mRK164/det-borde-val-vara-en-mansklig-rattighet-att-fa-forsoka-fa-barn
Nej, Malin lilla, det är inte en mänsklig rättighet att få barn. Lika lite som att det är en mänsklig rättighet att förstora brösten eller snorta kokain. Folk kan må dåligt av att inte få försöka hitta någon kan ge den en LSD-upplevelse en gång i livet eller att ha en liten snopp, men det är inga mänskliga rättigheter som staten ska bekosta.

Nu har tydligen också Laila Bagge tagit sitt förnuft till fånga. Hon ”tar en paus i gravidkampen”. Att hon är 44 år och redan har barn kanske hon borde beakta lite. Varför denna desperation för att absolut vilja ha en till?
https://www.expressen.se/noje/laila-bagges-arliga-ord-om-gravidkampen-tar-en-paus/

Att det sjukaste man kan göra är att föröka sig blir mer och mer tydligt när klimatexperter säger att barn är det värsta vi kan göra om vi vill att klimathotet ska minska. När vi fortfarande har arbetslöshet och bostadsbrist. När folk använder barn som sköldar för att kunna ta sig till Sverige och idka terror. När barn (och vuxna) får lida för vad andra vuxna tar sig till.

Hur kan folk fortfarande påstå att det är naturligt? Så som världen ser ut är det inte mer naturligt att få barn än att kräva rätten att se ut som en säl eller ha japanskt medborgarskap. Det är möjligheter och sociala konstruktioner och därför varken naturligt, logiskt eller rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: