Babyshower

Det är oklokt att importera en amerikansk bebisfest för att kompensera för bristen på sekulära traditioner, tycker Linda Nordlund i Expressen. Nu har det tydligen blivit inne med babyshowers, en slags möhippa för blivande mödrar. Detta av anledningen att mamman sedan inte kommer ha samma tid för väninnorna då hon går in i babybubblan. Samt att fira att mamman lämnar sitt gamla liv för att gå in i det nya.
https://www.expressen.se/ledare/linda-nordlund/hur-vagar-man-fira-barn-som-annu-inte-har-fotts/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=email
Själv känner jag lite som Nordlund. Hur vågar man? Vad som helst kan ju hända! Det händer sorgligt ofta att även långt gångna foster föds döda. En del barn dör också tidigt, det var bland annat därför man döpte barnen så tidigt som möjligt förr.
Ska föräldrarna dessutom behöva mötas av ett hem som är fullt av presenter och grattiskort? Hur välmenande tanken än var har vännernas omsorg lagt ytterligare tyngd på dem, som måste skicka tillbaka nallar ingen kommer att sova med, eller slänga brev som skulle öppnas på en 18-årsdag som aldrig kommer.
Kan man inte vänta med att fira innan man vet att allt gått bra?

Tack än en gång för ett bra tips, Bussiga Barbro!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: