Barnens hem är inte här

Britta Svensson skriver det som säkerligen många tänkter gällande IS-teroristen Skråmos barn.Som hon skriver reagerar många som jag. Terrorister och deras barn ska inte hit, men barn ska inte utsättas för hat och medborgarskap är medborgarskap. I detta fallet verkar det dock vara komplicerat. Pappan är norrman som växte upp i Sverige, mamman var chilensk-svensk. Några barns mamma var syrier, och barnen var uppväxta i Syrien. Kanske något att fundera på för de som kallar folk för ”svenkskar” grundat på snarare hur länge de har bott i Sverige än var deras föräldarar kommer från, hur deras kultur ser ut och vilket medborgarskap de har.

Hur hemskt det än låter – barnens hem var Syrien. Deras föräldrar gjorde ett dåligt val, vilket både barnen och resten av vårt samhälle nu straffas för. Socialtjänsten kommer ta hand om dessa barn, och fler barn kommer att följa på dessa.

Ursäkta, men har vi inte problem som redan finns här?

https://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/is-terroristen-skramos-barn-har-inte-kommit-hem/

Om det nu är Sveriges sak att ta hand om dessa barn som korkade föräldrar satt till världen, så, ursäkta mig, då ÄR det korkat att skaffa barn. Det finns inte plats för alla, hur mycket jag än önskar det.

Nu säger kanske någon att då kan väl jag själv ta livet av mig. Kanske gör jag det, men, framför allt har jag inte själv förökat mig.

Inte fel att inte skaffa barn till denna sjuka värld. En del barnvägrar för klimatets skull.
https://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/is-terroristen-skramos-barn-har-inte-kommit-hem/
På det sättet är det inte fel att klimatfrågan äntligen kommit upp. På så sätt blir det mer asscepterat att inte yngla av sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: