Får Island – och Madonna – en reprimand nu?

Så var ESC över för denna gång, och som mer eller mindre väntat tog Nederländerna hem segern. Men det blev inte någon promenadseger. Jurygrupperna ville se Sverige som vinnare, telefonröstarna ville ha Eurovision Song Contest 2020 i Norge. Själv gillade jag Schweiz bäst, även om det var kul att Holland vann.

Undrar just hur Amsterdam – eller Den Haag – eller vilken stad det nu blir kommer att överträffa Tel Aviv. Förutom musik från trakten, som det i princip alltid blir, och ny låt av Netta i gul kostym och någon slags bananfåtölj, så kom en mängd schlagerstjärnor och tolkade varandras låtar. Sedan Madonna med ögonlapp a la Moshe Dayan som lär ha fått fett med pengar för detta och ändå sjunger surare än de flesta länders deltagare.

Och mer fan har hon fått. Dels, precis som många andra, för att hon uppträtt i Israel.
https://www.expressen.se/noje/eurovision/ilskan-mot-madonna-efter-upptradandet-skitsnack/
Men också för att hon tydligen också, vilket jag tydligen sömnigt missade, att Palestinas flagga dök upp i hennes nummer. Flaggan var hon inte ensam om. Då Island fick sina poäng på sin antikapitalistiska låt så visade de palestinska banderoller.

http://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/israelisk-ilska-mot-madonnas-nummer/ar-AABAine?ocid=ientp

Tur att de inte vann. By the way, varför skickar islänningarna vissa idioter till tävlingen. 2006 var det Siliva Night som sprang runt och förolämpade.

Eurovision-skandaler vi minns: Silvia Night förolämpar alla

Tolerans kanske fler skulle tänka på. Nu går nästa års ESC som sagt i Nederländerna. Där finns inget Palestina-problem, men vad blir det där? Coffeeshops och laglig prostitution.

Undrar när folk börjar gråta över det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: