Nej, invandring löser inte samhällsproblemen, det gör dem tvärtom värre!

Det tycks ibland inte finnas någon gräns för hur många samhällsproblem vi enkelt påstås kunna lösa – om vi bara ökade migrationen.

Så ser inte verkligheten ut. Ekonomiskt är migration en mycket dålig affär, skriver Stefan Hedlund, docent i nationalekonomi i Expressen.

Han skriver mycket riktigt att det under lång tid har påpekats att invandring behövs för att vi ska klara pensionerna. Vilket inte är sant, tvärtom. I takt med ett invandringen fullständigt har exploderat så har våra pensionärer tvärtom fått det sämre.

”Enkelt uttryckt måste det genomsnittliga hushållet bland migranterna innehålla färre gamla och färre barn än det genomsnittliga hushållet i den befintliga befolkningen. Så länge vi endast tar emot unga män är detta villkor uppfyllt. Det är i grunden det klassiska argumentet för att tillåta gästarbetare. Unga män tillåts att under en begränsad tid arbeta och betala skatt, men innan de hinner skaffa barn eller nå pensionsålder måste de lämna landet.
Mig veterligen är det ingen som har argumenterat för en sådan regim i Sverige. Därmed faller också argumentet om att migration löser pensionsproblemen. Så snart vi börjar tillåta anhöriginvandring, kommer det genomsnittliga hushållet bland migranterna att bli en nettobelastning”, skriver han vidare.

https://www.expressen.se/debatt/varfor-pastas-invandring-losa-samhallsproblemen/

Detta alltså skrivet av en nationalekonom, och det verkar snarare vara nationalekonomer än politiker och journalister som verkar ha koll.
Men det finns undantag. Alice Teodorescu, moderat, menar att man inte kan blunda utan måste ta itu med problemen som finns med invandring.
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/4qWvGg/skippa-symbolpolitiken–ta-tag-i-invandringen

Och jag kan själv bli skrämd då det protesteras mot att Säpo frihethetsberövar radikala muslimer. Till och med Expo, som anses vara bra åt vänster börjar bli skitnödiga när de ser vad som händer.
https://www.expressen.se/nyheter/terrordomde-amer-al-hasani-bakom-demonstration-till-stod-for-islamister/
Våra egna medier är klart mindre fördömande utan beskriver bara vad som sker i små ordalag.
https://www.expressen.se/nyheter/har-demonstrerar-de-mot-sapos-agerande/
Hade det varit några som hade demonstrerat mot dömda nassar hade man nog varit snabbare med att idiotförklara.

Som sagt, vi behöver inte fler idioter. Varken nazister, islamister eller tokvänster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: