Varför sånt stöd till assisterad befruktning i en överbefolkad värd?

Maria Schottenius menar att folk är beskäftiga då de menar att barn inte är en mänsklig rättighet, och att surrogatmödraskap alltid har funnits.

http://www.msn.com/sv-se/livsstil/familj/ogifta-barnl%c3%b6sa-kvinnor-%c3%a4r-lyckligast-av-alla-enligt-expert/ar-AAC1Bdi?li=BBqxCu3&ocid=ASUDHP

Jag håller med om att altruistiskt surrogatmödraskap inte ska vara straffbart, men då ska det verkligen vara bevisat att det är just – altruistiskt. Att jag är emot det är just för att det kan bli både grupptryck och hedersförtryck – just för att barn anses vara en mänskligt rättighet. Sedan får ni kalla mig beskäftig hur mycket ni vill!

I en överbefolkad värld så är det kanske inte assisterad befruktning som står högst på agendan. Och att påstå att en kvinna i tredje världen som blir surrogatmamma väljer själv att göra detta för att bekosta sina barns skolgång och kunna få mat i flera år – då bestämmer väl en kvinna själv om hon vill prostituera sig? En vuxen kvinna är väl förmögen att fatta sina egna beslut, så då är väl sexköpslagen också fel? Hur tänker Schottenius i denna fråga?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: