Det är ni som har barn som är patetiska

Katarina Wiik tycker illa om frivilligt barnlösa då de säger att de vill ägna sig åt andra saker än barn som att dansa och yoga. Hon menar att man kan göra det även om man har barn. I nästa andetag menar hon att man tröttnar på det när man blir äldre. För att säga att barnen också blir äldre och inte alltid är små, begränsande och jobbiga!

https://www.metro.se/asikt/de-frivilligt-barnlosas-budskap-ar-osant-och-nastan-patetiskt-g8h7rgDOi

Hon menar att vi barnfria kör med falsk marknadsföring då vi menar att vi vill ha vår egentid och att man minsann som förälder också kan ha tid för sig själva.

Jojo! Ni som har barn klagar titt som tätt över livspusslet. Och jag har, precis som du påstår, Katarina, också svårt att få vardagen att gå ihop ibland. Men just därför vill jag inte ha ytterligare ett stressmoment i mitt liv.

Jag kan bli trött på detta jämförande jag också. Men det inte bara vi barnfria som gör det. Bara att sådana här insändare skrivs gör ju att även vi provoceras då NI som HAR barn påstår saker som inte alltid är sanna.

Barn ÄR inte livets mening för alla. Och om inte jag vill ha barn för att jag värderar min egentid för mycket, så borde jag väl kunna framföra DEN åsikten. Om jag är orolig för att barnen ska få svårt att få bostäder och jobb när de växer upp och inte är till besvär längre, så borde det ju också vara legalt att framföra.

Om jag tycker att föräldrar ska vara mer med sina barn och ta sitt ansvar och om jag hellre flyger till Hawaii en gång om året i stället för att skaffa en accessoar och bidra till än värre miljöförstöring så borde det också vara okej.

https://ejkorrekt.wordpress.com/2017/06/11/95-klarar-inte-av-foraldraskapet/
https://ejkorrekt.wordpress.com/2019/06/09/barnfixerat-land/

Det är inte bara Katarina Wiik som tycks hata de som inte vill ha barn. Clara Lidström gör det. Och jag kommer hitta fler kvinnor som uppenbarligen inte tål andra kvinnors val, trots att de många gånger kallar sig feminister och säger att det är kvinnans eget val.

Vet folk inte vad de säger? Nog för att jag kan vara motsägelsefull, men detta tar väl ändå priset?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: