Religion får man syssla med på fritiden

Ifall ”utövande av religion” inte ingår i arbetsbeskrivningen får arbetstagaren utöva den på fritiden. För offentlig sektor är det självklart att skattebetalarna inte ska finansiera bön på arbetstid, skriver Jonas Andersson (SD).
https://www.expressen.se/debatt/inga-fler-bonestunder-for-offentligt-anstallda/

Det håller jag helt med om. Oavsett om man är muslim, kristen, jude, hindu, buddist eller pastafari.

Be får man göra utanför jobbet, och jag är personligen glad om jag slipper både slöjor, kors, stjärnor och durkslag i ansiktet då jag jobbar. Självklart ska man få göra vad man vill på fritiden, och då kan man tillbe det flygande spaghettimonstret eller ingen alls. Det ska staten inte lägga sig i. Och om ett privat företag vill ha en man i kippa eller en kvinna i hijab så må det stå för dem. Anser de att det är okej att ta paus för att meditera framför en Jesusbild – fine! Men JAG som söker jobbet kan inte kräva att företaget ska ändra sin policy efter mig.

Sedan kommer såklart gränsfallen. Är det ok att ha ett kors osynligt? Är Tors hammare ett smycke eller symbol för asastro? Är jag troende muslim om jag som kvinna täcker håret, eller har jag en bad-hair-day?

Vi har en tusenårig tradition av kristet kulturarv, men det börjar ju också sakta försvinna. Helt klart bör vi värna om det sekulära samhället med frihet att tro eller inte tro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: