Jag kanske borde bli moderat

Alice Teodorescu, en kvinna, vars åsikter jag ofta delar, har slutat som politisk redaktör på Göteborgsposten och börjat jobba för Moderaterna.

Då hon jobbade på GP fick hennes ledare folk som var mer PK att lämna tidningen. Men hon anställde andra. Bland annat Adam Cwejman, som nu är ny redaktör på GP.

Teodorescu är inte ensam om att byta tidningsspalterna mot politiken.

Bara i år rekryterades Per Gudmundson, mångårig ledarskribent på Svenska Dagbladet, till presschef i Kristdemokraternas partiledarstab och Naomi Abramowicz lämnade debattredaktörsposten på Dagens Samhälle för en tjänst som pressekreterare på samma parti. Även Moderaternas pressavdelning fick förra månaden tillökning av Timbros Siri Steijer.

https://www.expressen.se/nyheter/alice-teodorescu-jag-var-valdigt-man-om-att-passa-in/

´Då Teodorescu arbetade på Göteborgsposten var hon en kontroversiell debattör. Inte sällan har hon berört ämnen som migration och integration, och blivit något av ett rött skynke bland meningsmotståndare.
– Jag tror att folk provoceras för att man som invandrarkvinna ska tycka på ett visst sätt, och gärna vara vänster. Jag som har flytt till Sverige ska till exempel inte tycka att migrationen ska vara reglerad, säger hon.
– Man blir en rasförrädare, man blir kallad för husneger, allt möjligt. Man ska hålla sig inom sin ram. Jag är inte så bra på det.

Så sjukt! Invandrare är väl olika varandra de också, precis som svenskar. Men tyvärr är vänstern ganska duktig på att dra alla över en kam. Som svensk ska du vara på ett visst sätt och tycka på ett visst sätt. Som person med invandrarbakgrund ska du vara på ett visst sätt och tycka på ett visst sätt.

Nu hoppas jag bara på att Sakine Madon också blir politiker.

Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: