Även frivillighet kan innebära förtryck

Svensk lag förbjuder mig att röka en cigarett utanför restaurangen och djur är tack och lov skyddade från religiös ritualslakt. Så varför är det så svårt att ta i frågan om niqab och burka i jämställdhetens bästa land, skriver Maria Rashidi.
https://www.expressen.se/debatt/niqab-ar-fortryck-aven-om-den-bars-frivilligt-/
Det kan man verkligen undra. När man har alla möjliga konstiga lagar som sexköpslagen och hårda straff på droganvändning just för att skydda folk från förtryck så är det konstigt att man inte förbjuder niqab. I Danmark och Frankrike är det förbjudet, och till och med det muslimska Tunisien förbjuder.
Folk har flytt från könsförtryck till Sverige. Här kallas det mångkultur, och man anses vara rasist om man inte vill se kvinnor förtryckta. Var finns feministerna när de behövs?
Att bära niqab har inte med islam att göra, och många muslimska kvinnor täcker inte håret.
Nu säger många att det finns kvinnor som bär det frivilligt. Som om inte kvinnor kan stå för kvinnoförtryck. Många skulle nog anse att jag som kvinna förtrycker kvinnor då jag inte erkänner patriarkatet och vägrar kalla mig feminist. Det finns kvinnor som ”väljer” att könsstympa, tvångsgifta eller oskuldskontrollera sina döttrar. Att man gör något ”frivilligt” är ingen garanti för att man inte skadar sig själv eller andra.

Till och med på våra skolor utsätts flickor för könsapartheid. De tvingas bära slöja, vilket många gånger hindrar dem i till exempel lekar och på gymnastiken i skolan.

Men vad kan man vänta sig i ett land där terroroffer och HBTQ-personer utvisas medan man inte verkställer utvisningsbeslut av terrorister och kriminella, utan tvärtom tar emot återvändande IS-krigare med öppna armar?
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/terroroffret-nekas-provningstillstand-av-migrationsoverdomstolen-utvisas
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/P9EdQJ/lat-hbtq-flyktingar-stanna-i-vart-land
https://www.nt.se/nyheter/kontakt-ska-tas-med-atervandande-is-krigare-om5776207.aspx

Skicka tillbaka återvändande IS-krigare och sympatisörer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: