Trött på jams och trams

Greta Thunberg får uttala sig i radio och TV att ”Vi barn måste visa för de vuxna hur de ska bete sig så att vi barn också ska ha en framtid. Det är inte nödvändigt att flyga när man kan åka miljövänlig segelbåt.”

Detta får hon framföra offentligt utan kommentarer från reportrar. Ingen affärsman har denna tid till förfogande och för en vanlig turist som själv ska betala resan går ju hela semestern på dit och hemresa. Greta lever tyvärr i sin egen värld.

Insändare: Trött på jamsandet kring Greta Thunberg

Jag kan inte annat än hålla med insändaren Karl Mårtensson i Ystad. Jag har också sagt att om vi ska åka tåg i Europa i stället för att flyga behöver vi både högre löner och längre semestrar. Eller ska vi inte åka utomlands alls? Andra världsdelar kan vi glömma. Kom inte och klaga på att vi är rasister och inget vet sen!

Jag läser också kloka inlägg på Aspergerforum. ankhh skriver: Det som stör mig är att just Greta får all denna uppmärksamhet när mängder av tidigare aktivister och vetenskapare i stort har nonchalerats av massmedia. Det är massmedia som byggt upp Greta. Varför? Jo, för att det är en UNGDOM.

Just det. Sverige är så barnfixerat så man blir matt. slackern skriver också att det beror på att hon har kända föräldrar. Även jag tror att det spelar viss roll i sammanhanget.
Huggorm skriver: Okej, så Greta tar båten till USA. Till sin hjälp har hon en besättning om fem man. I USA skall en annan besättning ta över och segla hem båten. Den gamla besättningen flyger hem, och den nya flyger dit. Så för att spara en flygresa har Greta orsakat fem. Det är precis så jag tycker hela den här klimatrörelsen fungerar, allt handlar om att skapa bilden av klimatvänlighet medan det inte spelar någon roll vad som egentligen görs. Alltihop är en stor bluff, en stor fasad utan innehåll. Allting handlar om att tjäna pengar, inte Greta själv men krafterna bakom. Hur det går med klimatet struntar väl dom i, hysterin är bara ett sätt att få folk att ändra livsstil och därmed konsumera alla attiraljer som krävs. Hade man verkligen velat göra något för klimatet hade man inte hållit på så här.

Precis! Det handlar åter mest om hur man godhetsknarkar än vad man verkligen gör. I så fall skulle ni ge fan i att knulla fram barn över huvud taget, om ni verkligen brydde er. Det finns de som inte skaffar barn för klimatets skull, jag har även skrivit om det på bloggen.

Och Greta, vårt välstånd och även minskad fattigdom i världen beror på teknisk utveckling.

Ibland undrar jag också vad som ligger bakom denna hype. Vilka intressen som finns i hyllningen av henne. Som vanligt blundar politiker när det uppmanas till strejker i ”rätt” syfte. Barnet ifråga är inte välkommet överallt och i en del länder skrattar man åt denna märkliga företeelse. Själv önskar jag, precis som Karin, mindre Greta Thunberg och mer sunt förnuft.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: