Om man inte vill att sårbara tonåringar ska utnyttjas av cyniska vuxna – så attackerar man dem!

Björn Söder – riksdagsledamot för SD och ordförande för partiets lokalavdelning i Kristianstad – deltog i en interpellationsdebatt om kommunens klimat- och energistrategi i veckan.
– Jag ska inte ge mig in i en debatt kring Greta – där han ni hittat er messias kring era klimatreligioner – för jag tycker det är fruktansvärt hur en sårbar tonåring utnyttjas av cyniska vuxna på det sätt som hon gör, sa han.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MRJrrm/sd-toppens-attack-pa-greta-och-klimatet-stor-klimatbluff

Vad heter det då i media? Jo, att Söder har attackerat Thunberg! Det Söder säger om Gretas eget agerande är att hon ger ungdomar klimatångest, när klimatförändringarna är en bluff.

– Hade det varit så att det här klimathotet hade varit vetenskapligt korrekt och riktigt så hade ju inte den här debatten drivits av politiker, den hade drivits av vetenskapsmän, säger Söder.

Det kan jag hålla med om. Dagens klimatdebatt verkar mer handla om politikers och opinionsbildares agenda. Och vetenskapsmän och klimatforskare säger olika saker.

Lennart Bengtson säger en sak.
https://www.aktuellhallbarhet.se/klimatforskare-vi-skapar-obefogad-angslan/
Lars Bern säger något annat
https://sv.wikipedia.org/wiki/Lars_Bern

97% av forskarna säger att klimatförändringarna är människans fel. Men de är inte överens om hur stora förändringarna är.
https://svenska.yle.fi/artikel/2019/09/05/ar-alla-klimatforskarna-overens-om-klimatkrisen-och-dess-orsaker-nej-men-spelar

Och – klimatet har alltid förändrats!
https://www.nt.se/asikter/debatt/klimatet-har-alltid-forandrats-11232625.aspx

Greta Thunberg brukar i sina uttalanden vara noga med att påpeka att hon själv inte har några lösningar, utan att man ska lyssna på forskarna.

Och Greta är INTE först, verkligen skrämmande hur Gretas föräldrar har skrämt upp henne. Hon har fan AUTISM, och då tror, tänker och reagerar man på annat sätt.

Och – forskare säger som sagt olika saker. Vem i hela världen kan man lita på?

1 Response so far »

  1. 1

    Man kan lita på forskare som har mångårig erfarenhet av klimatforskning och som inte gynnas av stora bidrag för att framföra sin åsikt och framför allt så är inte klimatet en politisk fråga utan bör bedrivas av yrkesmän utan ekonomiska intressen.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: