Med offerskapet som inkomstkälla

Linnéa Claeson har blivit rikskänd genom sitt Instagramkonto ”Assholes online”, där hon hänger ut män som utsätter henne för sexuella trakasserier. Men stämmer verkligen hennes berättelser? Frilansjournalisten och krönikören Emilie ”Ebbis” Roslund frågar sig vad som händer med feminismen om en av rörelsens främsta visar sig vara fejk.
Misstankarna grundar sig i att Claeson tydligen dagligen får ta emot trakasserier och sexuella inviter från män.

Sedan Linnéa Claeson blev en del av inredningen i svensk media 2017 har priser, utmärkelser och ärofyllda uppdrag gjort henne till en makthavare med hundratusentals följare på sociala medier. Samma år som ”Assholes online” fick sitt stora genomslag prisades hon av FN-förbundet för sitt arbete med mänskliga rättigheter, utsågs till “Framtidens mäktigaste” av TCO, blev kolumnist för Aftonbladet och fick sommarprata i P1. Året efter blev hon goodwill-ambassadör för Kvinna till kvinna, tävlade i ”Let’s dance” och vann pris för bland annat “Årets jurist” (utan att ha en examen).

Som feminist med dessa utmärkelser så var det såklart inte många som var kritiska. Jämlikhet, civilkurage och medmänsklighet, som är hennes mantran, utgör tre riskfria ställningstaganden som de flesta skriver under på. I kombination med att hon faller inom ramen för samhällets normer så känns det otroligt att hon skulle vara utsatt i den utsträckning hon hävdar. Visst får många feminister ta skit från en del män, men det är inte så att de badar i dickpics och mordhot.

Linnéa Claeson hävdade dock att hon hela tiden fick bilder på penisar från män, men det uppdagades att dessa bilder var från en porrsajt. Andra händelser som hon beskriver har man också kunnat styrka att de varit falska. Likaså gråter hon för att hon inte tjänar pengar, trots att hon har högre inkomst än de flesta kvinnor och män i detta land.

Då hon som feminist hävdar att fler övergrepp äger rum en vad som verkligen har skett – ja, då får inte feminister något förtroende hos mig. Det är sådana som hon som gör att jag anser att feminister är manshatare.

https://www.gp.se/kultur/kultur/med-offerskapet-som-inkomstsk%C3%A4lla-1.20349737

Något rykte går också om att man kommit fram till att det var hon själv som hade skrivit hatinläggen. Eller i alla fall en och samma person. I så fall så är det verkligen inte alla män. Någon annan gång lär hon ha lagt upp en story om hur hon blev ofredad två gånger på fem minuter när hon gick på stan i Stockholm en vardag, utan att precisera hur ofredandena gick till.

https://www.flashback.org/t3094702

Nej, nu hoppas jag bara att detta granskas som fan! Likaså att andra, som Cissi Wallin och Alexandra Pascalidou kollas upp lite mer. Folk som påstår att högermänniskor delar ut knark gratis för att folk ska rösta på Trump, trots att inget belägg finns för detta, att det är okej att ge sig på folk för att de har ljus hy och kalla folk assholes för att de inte vill ha barn – sorry, men hur fan kan det betalas skattepengar och ens löner till sådana människor? Det är DE som är samhällsfarliga!

TACK Bussiga Barbro för ännu ett bra tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: