En lärare måste väl kunna ta att alla inte tycker likadant

Jag läste en debattinsändare i dagens ”Mitt i”, en gratistidning som delas ut i Stockholm. Då man inte får kopiera från sidan´, och vad de önskade, inte en länka till tidningens pdf, så berättar jag i stället vad jag läste, och vad Anton skrev i tidningen.
Han menar att vi måste ha en fungerade debatt i ett demokratiskt samhälle, även om vissa åsikter inte anses vara de rätta. Hans lärare i naturvetenskap menade att skillnader mellan män och kvinnor beror på sociala konstruktioner och att fler män än kvinnor är chefer, trots att kvinnor uppskattas mer. Givetvis utan att källhänvisa. Då Anton hänvisade till medlingsinstitutet, femfaktorteorin och jämställdhetsparadoxen blev läraren synbart kränkt och vägrade Anton ordet.
En klasskamrat tyckte att det var rätt att Anton sade ifrån, hen hade inte vågat det. Och det handlar ju inte om Anton har rätt eller att läraren skulle ha fel. Det viktigaste är väl att man ska kunna diskutera utan att någon tar det personligt.
På så sätt kan man i stället för att bli arg eller kränkt lära sig något!

5 svar so far »

 1. 1

  Asp said,

  Det påminner mig om när jag gick i plugget och hade mage att ifrågasätta vad som i Sverige framställs som ”demokrati”. Läraren avbröt mig och förklarade att om jag fortsätter att argumentera enligt den linjen, så kommer han att underkänna mig. Tydligen har inte så mycket förändrats sedan dess.

  Personligen anser jag att ungdomar bör uppmuntras att tänka självständigt och att ifrågasätta, men det har aldrig varit speciellt populärt bland makthavare oavsett om man lever i en så kallad ”demokrati” eller inte.

 2. 3

  ulsansblogg said,

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Att en lärare i naturkunskap torgför sin egen uppfattning (eller vissa nya teorier) och då inte förmedlar beprövade fakta, det som naturvetenskap är baserad på är under all kritik.

 3. 4

  […] publicerad på Pinglans Tankar – den ej politiskt korrekta bloggen: Jag läste en debattinsändare i dagens ”Mitt i”, en gratistidning som delas ut i […]

 4. 5

  […] mot en lärare som predikat feminism på hans utbildning. Läraren hade dragit kränkhetskortet. https://ejkorrekt.wordpress.com/2019/12/03/en-larare-maste-val-kunna-ta-att-alla-inte-tycker-likadan… Jag tror inte att dessa fall är de enda då lärare propagerar för feminism. Uppenbarligen har […]


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: