Islamister infiltrerar de svenska partierna

Mahmoud Kalfi, chef för stockholmsmoskén, använder det arabiska ordet för infiltration då han beskriver förre bostadsministern Mehmet Kaplans succékarriär i Miljöpartiet och Abdirizak Waberis karriär i Moderaterna. Han tar upp det som exempel för att stötta sina vänner i Muslimska brödraskapet i Tunisien för att de ska få större del av makten. Han informerar dem om att svenska partier, kungahuset och svenska staten har:
”Normaliserat relationerna med Islamiska förbundet som är kända för att tillhöra Muslimska brödraskapet”.

https://www.expressen.se/debatt/sa-infiltrerar-islamister-de-svenska-partierna/

Redan på 1980-talet började islamister förhandla med partierna om våra röster. I en rapport på arabiska skriven av Sveriges muslimska råd (SMR) 2001 beskrevs ett historiskt kapitel som inte många känner till:
”SMR samarbetar med IFiS för att upprätta en islamisk politisk grupp som ska samarbeta och samordna sig med de svenska partierna för att utbilda politiska kadrer. Dessa kadrer ska gå samman med partierna och kämpa för den muslimska minoritetens rättigheter via dessa partier.”

Med andra ord är detta inget nytt, det är bara det att man på senare år uppmärksammat detta.
Mehmet Kaplan hade ett förflutet som ordförande för Sverige unga muslimer, en dotterorganisation som grundades av samma personer som grundade Islamiska förbundet, IFiS. Waberi hade varit ordförande i IFiS när han lyckades komma in i riksdagen efter valet 2010 och där sattes i försvarsutskottet.

Omar Mustafa som efterträdde Waberi på posten i IFiS prisade sin företrädares framgångar i intervjuer till den saudiska tv-kanalen El-Ekhbariya och beskrev Waberis framgångar som en del i en gemensam strategi att ge muslimerna särskilda rättigheter i Sverige. Omar Mustafa lyckades så småningom bli invald i Socialdemokraternas partistyrelse, men tvingades avgå efter endast sju dagar, vilka präglades av ständiga avslöjanden om hans relationer till Muslimska brödraskapet. Ett sår i det Socialdemokratiska partiet som verkar svårläkt.
Det ena avslöjandet följer efter det andra. Också Centern har blivit utsatt för infiltration och tvingades att ändra sin kandidatlista till riksdagen inför det senaste valet. Kulmen på eländet var när en miljöpartistisk politiker ville sälja sin församlings medlemmars röster till Moderaterna, med villkor om förmåner för ett nytt moskébygge.

Sameh Egyptuson kommer från Mellanöstern. Där är detta vardag. Man hade bara kunnat hoppas på att det inte skulle bli likadant här uppe i Sverige. Detta skrevs för några år sedan, och det har just inte blivit bättre. Man är fortfarande rasist om man påpekar detta för någon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: