De borde utvisas eller dömas för landsförräderi!

Att man låter IS-anhängare gå lösa är mig en gåta. Genom ”Abu Jaber”, det vill säga Expressens undersökande reporter David Baas, som tagit sig in i de stängda extremistiska kretsar som i Sverige hyllar IS och manar till fortsatt kamp.
Med dold kamera har ”Abu Jaber”/Baas avslöjat Ulrika Pape, 48, som samlar in pengar till IS-anhängare i läger, genom den så kallade Wallraffmetoden har han även kartlagt hur Lars Ståhl, 47, vill frita terrorister.
https://www.expressen.se/kronikorer/magnus-alselind/verklighetens-kalifat-mormorn-som-stottar-is/
https://www.expressen.se/nyheter/har-avslojas-is-rekryteraren-ulrika-pape-av-expressens-dolda-kamera/
https://www.expressen.se/nyheter/svenske-jihadisten-som-leder-de-slutna-is-grupperna-pa-natet1/

Folk som konverterar till islam och blir extremister. Folk som låter barn till terrorister växa upp i Sverige med samma sjuka värderingar som sina föräldrar.

I debatten efter publiceringarna har det bland annat framförts önskemål om att Expressen grupp för undersökande journalistik, ledd av Christian Holmén, borde väntat med att avslöja IS-rekryteraren till efter den 1 mars, då den skärpta terrorlagstiftningen träder i kraft med vissa möjligheter att straffa de som har samröre med terrororganisationer i form av rekrytering och ekonomiskt stöd.
Men Expressens syfte är naturligtvis journalistiskt, inte polisiärt.
– Vi visar vad som händer i de slutna IS-kretsarna i Sverige i dag. Detta är av stort samhällsintresse, oavsett om en viss terrorlagstiftning börjat gälla eller ej, säger David Baas.

Exakt! Om polisen inte dömer, och inte lagstiftning har trätt i kraft, så är vi inte tryggare för det! Det är skillnad om någon av dessa personer är häktad eller på något annat sätt under polisens lupp, och att man därför inte kan gå ut med uppgifter som kan försvåra en utredning. I bakgrunden ligger också bedömningen från bland annat Säpo att terrorhot mot Sverige från islamistiskt motiverade personer ligger kvar på en förhöjd nivå. Den propagandaspridning och stöttning som bedrivs i såna här grupper kan inte frikopplas från den hotbilden.

Därför är det viktigt att vi får veta vad som händer och att man på alla sätt försöker förhindra att monstermaskiner går lösa på våra gator. Och, ja, jag anser att nazister också är landsförrädare och cancersvulster på vårt samhälle.
Lika bra att skriva det innan folk drar rasistkortet, trots att även etniska svenskar är terroristsympatisörer.

4 svar so far »

 1. 1

  […] via De borde utvisas eller dömas för landsförräderi! — Pinglans Tankar – den ej politiskt ko… […]

 2. 2

  Varjager said,

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Jag håller med.

 3. 3

  […] Pinglans Tankar – den ej politiskt korrekta bloggen […]


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: