Förbjud telefonterroristerna!

Tre av fyra svenskar anser att telefonförsäljning borde vara olagligt.
Skyddet via NIX-registret fungerar så dåligt att Konsumentverket har avbrutit sitt samarbete.
Det är hög tid att totalförbjuda telefonförsäljning, skriver Edgeir Vårdal Aksnes, initiativtagare till #Slutaringa och grundare av elbolaget Tibber .

https://www.expressen.se/debatt/det-ar-dags-nu-forbjud-telefonforsaljning-for-gott/

Det har Edgeir helt rätt i! Då jag har hemligt nummer kan jag inte nixa, och då jag är kund på vissa ställen så har de rätt att ringa ändå! Truecaller funkar ibland och ibland inte.
Nio av tio svenskar (87 procent) litar inte på informationen de får från telefonförsäljare och tre av fyra (73 procent) anser att telefonförsäljning borde vara olagligt. Det visar en ny opinionsundersökning genomförd av Norstat på uppdrag av Tibber. Detta är ännu ett av många bevis på att det är dags att förbjuda telefonförsäljning.

Jag brukar i regel spela musik eller TV för dem. Eller sätta på dammsugaren efter att ha bett dem vänta. Jag kommer aldrig på att säga att min hamster just har dött eller att det är kris och jag måste gå på toa eftersom jag åt Vindaloo nyss. Inte heller kommer jag på den bästa i stunden, att få be att ringa hem till dem. Eftersom de tycker det är okej att ringa mig privat, så måste det ju vara okej för mig också att ringa främmande människor.

Inte heller är jag som Pelle som lyckas pranka varenda telefonterrorist!

Älskar hans Youtubevideos!

3 svar so far »

 1. 1

  Asp said,

  En telefonförsäljare ringde mitt under minnesstunden under min mammas begravning. Jag sa att jag faktiskt vare sig hade tid eller lust att prata. En timme senare ringer de igen – tydligen ansåg man att det hade gått tillräckligt lång tid och att jag nu skulle vara i form att köpa en prenumeration. Helt jävla hårresande!

  Bristen på empati och den girighet som istället tar dess plats gäller dock inte bara telefonförsäljare. Bluestep ville en vecka efter mammas död få mig att använda hennes kvarlåtenskap som säkerhet för att ta ett lån hos dem. Jag tycker att man gott kan förbjuda sådana utskick medan man ändå håller på! Jag vågar knappt tänka på hur det skulle kännas för någon som t ex förlorat sin make eller maka efter 50+ år tillsammans. Det borde säga sig självt att man inte klarar av att tänka klart i en sådan situation, vilket säkerligen Bluestep och andra vidriga företag vet och utnyttjar.

  • 2

   Pinglan said,

   Alltså – detta gör mig riktigt ledsen att läsa. Att någon kan vara så empatilös att de ringer om en timme igen, trots att du säger att du inte kan prata på grund av situationen! Och att försäljare vill utnyttja din mammas bortgång får mig att bli riktigt arg! Fy fan, säger jag bara! Förlåt att jag svär, men jag blir upprörd när jag läser sådant. För, precis som du säger, Asp, så tänker man kanske inte alltid klart i sådana situationer…
   Kram på dig, jag tänker på dig.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: